Vasvári iskola

2023.05.06. 11:30

Programok kavalkádja a Vasvári sport- és egészségnapján

A testmozgás kapta a főszerepet a Vasvári Pál Általános Iskolában pénteken, a magyar sport napja alkalmából szervezett sport- és egészségnapon.

Szente Patrícia

A délutánba nyúló programon a gyermekeket sok izgalmas, sportos feladattal várták az intézmény pedagógusai, emellett pedig sport témájú előadás és kvíz is akadt a repertoárban.

A rendhagyó tanítási nap négy rövidített órával kezdődött, majd a 11 órai ünnepélyes megnyitót követően az alsósok azonnal megrohamozták a Petőfi ligetben felállított, 10 megállós akadálypályát. A gyerekek itt egy órán keresztül váltották egymást a pályák között, ahol egyebek mellett célba dobtak, ugróköteleztek, hulahoppkarikáztak, valamint kipróbálhatták a kerékgurítást, a függeszkedést és a terpeszfogót is.

Amíg a kicsik az akadálypályán ügyeskedtek, a felsősök „forgószínpad” során játszhattak különféle sportos játékokat, kosárra dobtak, rollereztek és pingpongoztak is, majd később sporttörténeti előadáson vettek részt, és kvízjáték alkalmával sporttal kapcsolatos tudásukat is bizonyíthatták.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában