Dunaújváros

2022.09.22. 08:00

Meghívó egyeztetésre

Az Országgyűlés a 2022-es és a 2023-as esztendőt Petőfi Sándor-emlékévvé nyilvánította, egyik legkiemelkedőbb költőnk születésének 200. évfordulója alkalmából.

Molnár Emese

Barta Endre

Fotó: LI

A témában Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester sajtótájékoztatót tartott szerdán délelőtt. Mint mondta, több intézmény jelezte már, hogy az emlékév kapcsán ünnepséget szervezne. Annak érdekében, hogy ne csússzanak össze a programok, közös egyeztetésre hívja az oktatási intézményeket, a kulturális és a civil szervezeteket szeptember 28-án 9 órakor a városháza közgyűlési termébe. Mindenkit szívesen látnak ezen a megbeszélésen, hogy felvázolják az előzetes terveket. 
Az alpolgármester arról is beszélt, hogy az emlék­év programjaira a kormány is biztosít támogatást (mintegy kilencmilliárd forintot – a szerk.), de az önkormányzat is igyekszik segíteni a programok megvalósítását a lehetőségeihez mérten. A tervek szerint az egyeztetést követően újabb sajtótájékoztatót tartanak, amelyen ismertetik a várható programkínálatot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában