Üde színfoltja a városnak

2022.08.22. 17:30

Újabb lakók érkeztek az arborétumba

Agárdy Csaba

Fotó: LI

A Baracsi úti arborétum kisállat simogatójába újabb lakók érkeztek. Orosz Csaba önkormányzati képviselő, - aki egyúttal a közbiztonsági és környezetvédelmi bizottság elnöke - szívén viseli az állatsimogatót. Örömmel mondta, hogy három kiskacsával gazdagodtak, méghozzá punk kinézetű búboskacsákkal, valamint négy kis nyuszi is „érkezett”, és mindennapos a vemhes kecske.

Orosz Csaba elmondta, hogy korábban volt egy hívatlan vendégük, egy róka, amely itt vadászott, de már elfogták. Sokkal szomorúbb azonban az, hogy továbbra is komoly károkat okoznak a vandálok, akik összetörték padokat, az etetők tetejét szétbontották.

 

- Mindig felháborít, hogy emberek miért rombolnak, hiszen semmi hasznuk nincs belőle, nekünk viszont komoly károkat okoznak. Most a Hankook segítségével bekerítjük a területet, új padokat készíttetünk - a munkálatokat a DVG Zrt. végzi. A jövőben rendszeres lesz a rendőri felügyelet és bekamerázzuk a területet. Közösségi teret szeretnénk kialakítani, amit egyénileg, baráti társaságok, családok és csoportok is bármikor meglátogathatnak - tudtuk meg a képviselőtől.

Arra a kérdésünkre, hogy miből tudják finanszírozni az állatok etetését, hiszen az nem egy olcsó mulatság, Orosz Csaba elmondta:

- Elősorban mezőgazdasági cégek segítenek, de a DVG Zrt. is mellettünk ál, és magánemberektől is kapunk támogatást.

Ami bizonyos, üde színfoltja a városnak az arborétum, az állatsimogatóval. Csak a vandálok kerülnék már el végérvényesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában