Dunaújváros

2022.08.29. 11:00

Földgáz-árkedvezmény a nagycsaládosoknak

Molnár Emese

Fotó: Pixabay

A rezsicsökkentés továbbra is minden családnak jár az átlagfogyasztásig. A nagycsaládosoknak gázfogyasztás esetében a fölött is, ha igénylik (a gyermekek számával arányosan emelkedő) földgázfogyasztási kedvezményt – erre hívja fel a nagycsaládosok figyelmét dr. Csiák Henriett, a Fejér Megyei Kormányhivatal Családtámogatási és Társadalombiztosítási Főosztályának vezetője. Mint azt a közleményben részletezi, havi szinten több tízezer forintot takaríthatnak meg, ha nem mulasztják el az igénylést beadni a járási kormányablakokban vagy a családtámogatási ügyfélszolgálaton. 
 

A kedvezmény évek óta igényelhető, de a veszélyhelyzetre tekintettel módosult az árkedvezmény. Az igénylést azoknak nem kell újból benyújtani, akik már jelenleg is kapják a nagycsaládos kedvezményt. Az új igénylőknek viszont érdemes minél előbb benyújtani a kérelmet, hogy a rezsicsökkentést mielőbb és a lehető legjobb feltételekkel érvényesíteni tudják – mutatott rá a főosztályvezető. 
A nagycsaládos kedvezményre jogosult az a háztartás, amelyben a családok támogatásról szóló törvény szerinti olyan jogosult él, aki legalább három gyermek után, illetve figyelembevételével részesül családi pótlékban és egyetemes szolgáltatónál szolgáltatási szerződéssel rendelkezik. A nagycsaládos kedvezmény csak egy felhasználási helyen vehető igénybe. Fogyasztói közösség esetén egy felhasználási helyen több jogosult is igénybe vehet nagycsaládos kedvezményt. A nagycsaládosok földgáz-árkedvezményének pontos feltételeit kormány-rendeletek szabályozzák. A kérelmet az erre a célra rendszeresített igénylőlapon kell benyújtani. A kérelmet a Magyar Államkincstár honlapjáról le lehet tölteni, vagy az ügyfélszolgálatokon rendelkezésre állnak. 

Annak kell igénylőként kitölteni a kérelmet, akinek a nevére kerül kiállításra a számla, még akkor is, ha nem ő részesül családi pótlékban. A korábbi évekkel ellentétben nem kell évenként igényelni a kedvezményt, az mindaddig megilleti a jogosultat, amíg a jogosultsági feltételek fennállnak. Bővebb információ a kormányhivatal oldalán is megtalálható. 

Vezető képünk illusztráció. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában