Ami a szívünkben van, azt nem veheti el senki!

2022.08.22. 08:00

A Szent Korona kicsinyített, ám teljesen élethű mását hozták el az evangélikus templomba

Molnár Emese

Minden apró részletre kiterjedt a csodás ötvösmunka

Fotó: LI

Dunaújváros A Szentháromság utáni tizedik vasárnapon egy különleges ereklyét mutattak be a gyülekezet híveinek a dunaújvárosi evangélikus templomban. Kisapostag után ide is elhozták a Szent Korona kicsinyített, ám teljesen hű mását. A 24 karátos arannyal bevont ötvösmunka minden apró részletre kiterjed, a gyöngyöktől kezdve a tűzzománc képekig. Több mint ezeréves történelmünk fontos ereklyéje, hiszen Szent István királyunk áldást kért rá Istentől, halálakor pedig Szűz Mária oltalmába ajánlotta föl a koronát és az országot. 


Stermeczki András evangélikus lelkész a vasárnapi istentiszteleten a többi közt arról szólt, hogy a boldogság nem egy birtokolható, tárgyi dolog, hanem egy olyan állapot, érzés, amely megadatik a hit erejével, jobbá és teljessé válik általa életünk. Az ereklyében se csak a koronát lássuk, hanem hogy Szent István ezzel Krisztust adta az ő népének a legnagyobb kincsként örökségül. Mint ahogy nem egy gyermek látványa jelenti a boldogságot, hanem maga a csöppség létezésének érzése, és ami a szívünkben van, azt nem is veheti el senki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában