Dunaújváros

2022.07.08. 18:08

Bő húsz nap maradt a plakátok eltávolítására

A jelöltek, jelölőszervezetek, pártok feladata, hogy leszedjék a közterületre kitett reklámokat.

Brousil Csaba

Időközi egyéni képviselőválasztást tartottak a 2-es számú választókörzetben július 3-án, vasárnap, amelyet Lőrinczi Konrád, a Fidesz jelöltje nyert meg.

A szabályozás kimondja, hogy a pártoknak, jelölőszervezeteknek, jelölteknek a voksolás után 30 napjuk van arra, hogy eltávolítsák a közterületen elhelyezett választási plakátjaikat. Amennyiben ennek a kötelességüknek nem tesznek eleget, a kint hagyott plakátok eltávolításával kapcsolatosan a helyi önkormányzatoknak kell eljárniuk a jelölőszervezetek költségére.

Lapzártánkig a Vasmű úton még nem álltak neki a plakátok leszedésének Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap 

A Fidesznek ezzel most nem lesz dolga, hiszen egy plakát nem sok, annyit nem helyeztek ki jelöltjüket népszerűsítendő.

A független jelöltként indulók plakátjait sem nagyon találnánk meg nagyítóval sem. A Mi Hazánk Mozgalom pár plakátot elpöttyintett a belvárosban, így rájuk már vonatkoznak a fentebb leírtak. De leginkább a Rajta Újváros! Egyesület szórta meg plakátjaival a 2-es körzetet. Nyilván annak reményében tették ezt, hogy majd győzelmet aratnak a voksoláson. Az egyszeri országgyűlési képviselőjük újrázását népszerűsítő „tavaszi plakátokat” hasznosították újra, s tették ki legtöbbjét a választási körzet villanyoszlopaira. Még akkor sem szedték le azokat legalább a Vasmű útról, amikor oda pángalaktikus, múltidéző fesztivált rendeztek, ahol ilyen „kellékeknek” akkor semmi keresnivalójuk nem volt, ráadásul másnap tartották a választást, tehát már nagyon befolyásoló ereje sem. Még bő húsz nap van tehát arra, hogy ezt a ragaszkodást elengedjék, és összeszedjék az ablakon kidobott pénzből készült alkotásokat a belvárosi közterületekről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában