Nemzetközi siker

2022.06.23. 08:00

Szép volt lányok: miénk lett az olimpiai arany

Török Tímea

Dunaújváros - Az elmúlt hétvégén Horvátországban, Zágrábban rendezték meg a Kis Zseni Olimpiát. Tizenöt ország több mint 500 versenyzője közül Magyarország három kupát nyert, amelyből a dunaújvárosi csapat kettőt tudhat a magáénak. 
Városunkban is működik egy Zseni Kuckó, ahol a gyerekek a matematikát egy óriási szellemi játéknak, különleges kalandnak élik meg.  A Római városrészi tanodában több mint ötven gyerek vesz részt a foglalkozásokon. 
 

Nagy Andrea, Városi Hédi, Galambos Gréta, Lőrinczi Kata, Baán Alíz

Az eredményeik, az országos bajnokságon szerzett kupák már előre jelezték a nemzetközi sikereket is. 
– Magyarországot a dunaújvárosi Kis Zseniből a zágrábi olimpián négy nagyszerű kislánnyal képviseltük. A csapattagok: Városi Hédi, Galambos Gréta, Lőrinczi Kata és Baán Alíz. Közülük Hédi a nemzetközi versenyen az írásbeli teszten kategóriájában 1. helyezett lett, a mentális számolásban pedig 3. helyezést ért el. 


– Óriási izgalom és nagy várakozás előzte meg a versenyt, hiszen most vettünk rész az első olimpián. A mezőny nagyon felkészült volt, különösen a szerbek és a horvátok jelentettek nagy kihívást, ők nagyon ügyesek, nehéz őket beelőzni. 
– Nagyon jól szervezett verseny volt, talán egyetlen negatívumként azt tudnám megemlíteni, hogy a megmérettetés protokolláris része csak horvát nyelven történt, és kicsit hiányoltuk az angol fordítást például az eredmények kihirdetésénél. De az olimpiai bajnoki és bronz­érmes eredmény semmihez sem hasonlítható, hatalmas öröm és büszkeség számunkra – mondta el lapunknak Nagy Andrea. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában