Színes programokkal

2022.05.31. 16:00

Sárbogárdi napok színes programokkal az Ifjúsági parkban

A Sárbogárdi napok színes programjai az Ifjúsági parkban sorjáztak a hétvégén. Szombaton egyebek közt főzőversennyel, Fradi-busszal és színpadi programokkal, vasárnap gyermeknapi kavalkáddal, modellezők bemutatójával, motoros felvonulással, délután és este koncertekkel (Korda György & Balázs Klári, Kowalsky meg a Vega) és tűzijátékkal.

V. Varga József

Forrás: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Az eső lába nemcsak lógott, de néha le is ért a földre szombaton, a Sárbogárdi napok délelőtti főzőversenyén. Persze a népek nem bizonyultak ijedősnek, úgy mondták: a kényszerű kétéves szünetet követően már éppen ideje mutatkozott egy kis lazításnak, közösségi együttlétnek.


A nagyérdeműt Ihos József (alias Kató néni) humorista szórakoztatta, miközben Hack István ceremóniamester, hobbiszakács krumplis, savanyúkáposztás, baconnel (megvan, ugye, amikor a Made in Hungária című filmben az apa kijavítja a reggelihez bacont kérő gyermekét: „Szalonna, fiam, szalonna!”) megspékelt egytálétellel kedveskedett a kóstolóknak. A Törpkonyha cipóban tálalt sertésraguját maga Törpilla hozta a tekintetes ítészek asztalához, de ott settenkedett körülötte Hami, Törpapa és Viking Törp is. A csapat a tálalásnak is megadta a módját. És bejött! A háromtagú zsűri – Hack István, valamint két helyi önkormányzati képviselő, Bágyi Zoltán és Tóth Béla – ugyanis az íz mellett az ételek állagra, illatára, színére és tálalására is kellő figyelmet fordított.

A főzőviadalom harminchárom (!) csapat mutatta meg gasztronómia tudományát. Végül a sertéslapockából készült ételek idei versenyében a már említett Törpkonyha különítménye vitte el a pálmát, megelőzve a Sárszentmiklós és a Cosa Nostra Pizzéria gárdáját. Jól fogytak az ételek (no meg az itókák), a főzőcsapatok sátrainál, illetve a vendégek közt sétálva a Band of Streets fúvósai fokozták zenéjükkel a hangulatot. A délutáni színpadi programok sorában felléptek táncosok és zenekarok, a többiek között a Queen Emlékzenekar és Horváth Charlie is koncertezett. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában