Sándor Frigyes Hét

2022.05.02. 11:30

Díjátadások és tanári koncertek voltak

Csütörtökön befejeződött a Sándor Frigyes Hét. Az utolsó napra maradt a Sándor Frigyes Díj átadása és a tanári koncert.

Agárdy Csaba

2022.04.28. Sándor Frigyes díj átadása Dunaújváros Sándor Frigyes Zeneiskola Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

A Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola névadójáról tudni kell, hogy 1905. április 24-én született Budapesten. Hegedűművész, karmester és pedagógus volt. A Budapesti Zeneművészeti Főiskolán tanult. 1926-tól a Budapesti Ének- és Zenekar egyesületben hangversenymesterként, majd 1933-tól segédkarmesterként tevékenykedett. A hangszerjátékról karbántalmai miatt fokozatosan le kellett mondania. A harmincas évek derekán már elismert karmesterként számos együttest dirigált. 1979-ben halt meg, a dunaújvárosi iskola 1995. április 24-én vette fel Sándor Frigyes nevét. 

A díjazottak: Fazekas Andrea (balról), Schneider Vilmos, Konkoly Krisztina Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A múlt heti program hétfőn egy rajzverseny eredményhirdetésével indult. Az alkotások most az intézmény folyosó galériáján láthatók. Az eredményhirdetés után a növendékkoncertet élvezhette a közönség. Felcsendült zongora, harmonika, klarinét, gitár, cselló, hárfa és hegedű hangja is. 

A tanári koncerten hét produkció hangzott el

Kedden a Sándor Frigyes téren zenéltek az iskola zenekarai, majd szerdán a szülők muzsikáltak közösen a gyermekeikkel. 
Csütörtökön a programsorozat befejező napján adták á a Sándor Frigyes-díjat – sorozatban kilencedszer. Ebben az évben Fazekas Andrea, a Móricz Zsigmond Általános Iskola igazgatóhelyettese, valamint Konkoly Krisztina, a Sándor Frigyes iskola igazgatóhelyettese vehette át a díjat. Volt még egy díj, az úgynevezett Növendék Díj, ezt a Sándor Frigyesben tanuló nagybőgős, Schneider Vilmos kapta meg. 
Végül a hét méltó lezárása volt a tanári koncert az iskola kamaratermében, ennek során hét produkciót hallhattak érdeklődők. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában