„... hozz gyümölcsöt, vagy csak gyere le, és uzsonnázz velünk!”

2022.04.28. 17:30

Sokkal több volt ez, mint egy jótékonysági sütivásár

Igazi jó hangulatú családi délután kerekedett a szervezők szándéka szerinti jótékonysági adománygyűjtésből Dunaföldváron szombaton délután. A cél a május 19-i gyermekprogram pénzügyi biztosítása volt. Reméljük, hogy megvalósul a tervük!

Balogh Tamás

ortalan volt ez a kötetlen nap: gyermekek, szülők és nagyszülők egyaránt jól érezték magukat Fotók: a szerző

Dunaföldvár - A látogatók elé tárt program rém egyszerű volt: „Süss egy sütit, hozz gyümölcsöt, vagy csak gyere le, és uzsonnázz velünk!”. Aztán, ha már megérkezett valaki, onnét már beszippantotta a szeretve összeállított programgépezet. Emberes feladat lett a választás is a valóban sokféle, házi készítésű és cukrászdák által fölajánlott finomság közül. 
A plakáton ugyan nem szerepelt, hogy „hozzátok el az óvodáskorú kisgyermeket is!”, de ettől függetlenül az ihletett szülők a játszásra hangolt csöppségekkel érkeztek. No meg akkorákkal, akik szívesen szót értettek az előbbiekkel. Röviden fogalmazva a kézipálya melletti tornaterem egy összkomfortos, telt házas, jó hangulatú játszóházzá alakult. 

Roskadásig teltek meg az asztalok a házi finomságokkal

A fő rendezőt, Herpainé T. Adriennt, az Eszterlánc óvoda szülői szervezetének elnökét csak a legnagyobb újságírói fortéllyal sikerült becserkészni, hiszen egyszerre szeretett volna a helyszín minden izgalmas pontján megjelenni, illetve az összes érkezővel szót váltani. Attól félek, hogy ez is sikerült neki. A nem szűkszavú és a közös célért elhivatott hölgy egy pillanat alatt képbe helyezett bennünket. 

Nehéz volt választani a felsorakoztatott süteménycsodák közül

– Az a célunk, hogy a dunaföldvári óvodásokat meglepjük egy Apacuka-koncerttel, amit a vár udvarán szeretnénk megrendezni. Ez egy magyar zenekar, s a gyermekeknek fülbemászó, tanító jellegű szövegekkel előadott és jól táncolható dalokat játszanak. A produkciójuk óvodásoknak és alsó tagozatosoknak való. Ez egy jótékonysági süteményvásár, ahová mindenki hozhatta a saját maga által elkészített finomságokat. Az értékesítésükből befolyt összegből szeretnénk finanszírozni a koncertet. Szülők, cukrászdák és zöldségesek álltak mellénk. Nagyon sok adományt kaptunk, amit hálásan köszönünk nekik. A délutánunk igazán színesre sikeredett, hiszen segített bennünket a Levendula művészeti iskola az arcfestéshez, a szülők fölajánlottak egy ugrálóvárat, és ma délutánra kaptunk egy fotósarkot is, ahol anyák napi képeslapokat lehet készíteni. Látva ezt a nagy összefogást, hálás és nagyon elégedett vagyok! – mondta el lapunknak Herpainé T. Adrienn. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában