Átadás

2022.04.29. 13:00

Hamarosan használatba vehetik a buszfordulót

Török Tímea

Az új buszfordulót egy hónap múlva lehet használni Fotó: a szerző

Kulcs - A közelmúltban megtörtént a műszaki átadása a település északi bejáratánál az új buszfordulónak. 
A beruházás a Közlekedésfejlesztési feladatok támogatása című kormányzati lehetőség keretében valósult meg. Az új buszforduló kialakítására azért volt szükség, mert a jelenlegi buszvégállomás a település belső részén található. Ezáltal a buszjárat nem érinti a település valamennyi pontját, illetve távol esik a 6-os főút melletti, a település helyközi megállójától. Pedig jelentős utasforgalom bonyolódik, azonban nincs közvetlen buszmegálló-csomóponti kapcsolata a helyi járatokkal. 

A projekt megvalósításával lehetővé válik a helyi adottságokhoz és igényekhez illeszkedő települési infrastruktúra-szolgáltatás és -kínálat bővítése. Április 20-án a buszforduló műszaki átadása megtörtént. A projekt a gyalogossáv és a 6-os úti buszmegálló összekötésével lesz majd teljes. A mintegy 170 méter járda megtervezése elkészült, a kivitelezése várhatóan jövő év tavaszára fog befejeződni. A Rákóczi utca jelenlegi szakaszával gyalogosátkelő fogja összekapcsolni a járdaszakaszokat. Parkolókat is terveztek a szakemberek, és természetesen a megfelelő megvilágítás szintén nagy hangsúlyt kap majd. 
– Nagy öröm számomra, hogy ennek a hármas projekt­nek most elkészült a legnagyobb és legköltségesebb része. Különös jelentősége van az átadásnak abból a szempontból, hogy nagyon sok kulcsi fogja majd használni. Most azonban egyelőre a forgalomba helyezési eljárás kezdődik és várhatóan egy hónap múlva lehet csak használatba venni – tette hozzá Jobb Gyula, Kulcs település polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában