Ipari mosoda

2022.03.22. 08:00

Új munkahelyek jönnek létre ezzel a beruházással

Barnamezős beruházásként, 800 millió forintos fejlesztés eredményeként valósul meg a településen egy fenntartható technológiával és a legmodernebb eszközökkel felszerelt ipari mosoda.

Brousil Csaba

Fotó: LI

 A beruházást sajtóbejárás keretében tekintette meg dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Mészáros Lajos, Fejér megye 4-es választókerületének fideszes képviselőjelöltje, akiket a HiWash Mosoda és Tisztító tulajdonosa, Szekula István vezetett végig. 

Barnamezős beruházásként, 800 millió forintos fejlesztés eredményeként valósul meg a településen egy fenntartható technológiával és a legmodernebb eszközökkel felszerelt ipari mosoda. Hétfőn sajtóbejárás keretében tekintette meg a beruházást dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke valamint dr. Mészáros Lajos, Fejér megye 4-es választókerületének fideszes képviselőjelöltje

A vállalkozás nagy részben szállodák, fürdők, nagyobb kapacitású munkásszállók ­kiszolgálására jön létre: magas szintű technikai ­felszereltséggel mosodai szolgáltatást nyújtanak a megrendelőknek. A cég több mint 800 millió forintos beruházást hajt végre a pusztaszabolcsi telephelyen, ahol két ütemben ­történik meg az üzemeltetés kialakítása. 

Az új beruházás épülete Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap 

Idén április elejére havi 160 tonna, júliusra pedig ennek a duplája, havi 300-320 tonna textíliát lesznek képesek kezelni, kezdve a begyűjtéstől, a foltkezelésen, mosáson, vasaláson, csomagoláson át a visszaszállításig, akár 24 órás rendben. Az építési munkák hamarosan befejeződnek, a gázellátás és az elektromos hálózat kiépítésében vannak még hátra apróbb munkálatok, ezek befejezése után el is indulhat a próbaüzem. 

A legmodernebb eszközökkel szerelték fel az ipari mosodát

A tervek szerint a teljes kapacitás beindítását követően összesen mintegy 40 embert szeretne alkalmazni a vállalkozás. Elhangzott, hogy a telephely környékén élők örülnek a fejlesztésnek, hiszen a beruházás egy lepusztult épület helyén kezdi meg majd a működését, ahol a korábbi enyészet már a múlté, és egy modern épület áll a korábbi helyén. 
Dr. Molnár Krisztián a bejárás végén újságírói kérdésre válaszolva kiemelte, hogy ez a beruházás új munkahelyeket teremt a településen, illeszkedik a kormányzat kis- és középvállalkozásokat támogató koncepciójába. A beruházás a turisztikai ágazat szolgáltató szektorát is erősíti, lehetőséget adva a térségi és más desztinációkból érkező megrendelők magas színvonalú kiszolgálására. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában