Hulladékgazdálkodás

2022.03.15. 11:00

Március 16-án és április 12-én az Óvárosban, március 17-én és április 13-án az Újvárosban lesz zöldhulladék-szállítás

Pusztaszabolcs település honlapjának tájékoztatása szerint a Vertikál Nonprofit Zrt. tavaszi ( 2022. április 7. és május 5.) zöldhulladék szállítása mellett, Pusztaszabolcs Város Önkormányzata az idén tavasszal is további négy időpontot kínál:

2022. március 16-án és április 12-én az Óvárosban, március 17-én és április 13-án az Újvárosban lesz az önkormányzati zöldhulladék szállítás!

A tavaszi munkálatokban keletkezett gallyak (max. 5cm átmérőjű), nyesedékek, pampafüvek kihelyezését kérjük. Felhívom a figyelmüket, hogy  kizárólag összekötözött, 1 méter hosszú kötegeket szállítunk el a házak elől. Fontos, hogy a mennyiség maximum másfél köbméter lehet. Falevelet, füvet, kivágott fákat, NEM szállítunk el!

VERTIKÁL emblémával ellátott, biológiailag lebomló zsákokat hamarosan átvehetik az önkormányzatnál.

Felhívnám továbbá a figyelmüket, hogy városunkban tilos a hulladékégetés a levegő minőségének javítása, valamint a lakosság egészségének védelme érdekébenAmennyiben valaki a tiltás ellenére avar- és kerti hulladék égetést tapasztal Pusztaszabolcson, úgy a 112-es központi segélyhívó telefonszámon bejelentést tehet a tűzről, vagy hétköznap hívhatja a közterület felügyelőt! Vigyázzunk egymásra és a természetre! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában