Közélet

2022.03.03. 14:00

Közel 100 munkahelyet ajánl fel a Vajda-Papír az Ukrajnából menekülőknek

Közel 100 munkahelyet ajánl fel a Vajda-Papír, Magyarország vezető higiéniai papír termék gyártója az Ukrajnából menekülőknek. Vajda Attila, a Kft. alapító ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a vállalatcsoport több mint 650 munkavállalót foglalkoztató cég dunaföldvári, székesfehérvári és budapesti gyárában is kínál munkalehetőségeket. Hangsúlyozta, hogy az itt elhelyezkedőknek biztos jövedelmet és lakhatást is biztosíthatnak.

duol.hu

Vajda Papír Kft., Dunaföldvár.

Fotó: ©VajdaPapir

A Vajda-Papír Kft. mindegyik gyára közelében biztosít szálláslehetőséget az egyedülállóknak, de segítséget nyújtanak a családok elhelyezésében is, és megszervezik az egészségügyi ellátásukat is. Nem hagyjuk magára a dolgozók hozzátartozóit – mondta, és megemlítette, hogy felveszik a kapcsolatot a helyi önkormányzati illetékesekkel a gyerekeknek óvodai, iskolai elhelyezése érdekében. A magyarul nem beszélő munkavállalóknak tolmács segíti a beilleszkedést. „Magyarország egyik vezető papírtermék-gyártójaként eddig is fontos volt a szolidaritás - a nehéz helyzetű magyarországi családokon rendszeresen segítünk – így nem mehetünk el segítségnyújtás nélkül a bajba jutott, tőlünk menedéket kérő ukrajnai magyarok és ukránok mellett sem” – mondta. Hangsúlyozta, ebben az időszakban nagyon fontos a támogatás minden formája, a munkalehetőség azonban a hosszú távú biztonságot garantálhatja ezeknek az embereknek.

Ismertette: a Vajda-Papír budapesti gyárába 20 munkahelyet ajánlanak gépkezelőknek, gépbeállítóknak, további 10-et kézi anyagmozgatóknak, kézi csomagolónak szintén 10 munkavállalót várnak, targoncavezetői munkakörbe ugyancsak 10-et.

A székesfehérvári üzembe 8 gépkezelőt és 20 kézi csomagolót, a dunaföldvári üzembe pedig további 4 gépkezelői, 6 targoncavezetői, 3 elektromos karbantartói és ugyancsak 3 gépkarbantartói állás várja az ukrajnai harcok elől menekülő munkavállalókat. A munkalehetőségekről információk a Vajda-Papír honlapján a Karrier aloldalon érhetők el.

A Vajda-Papír 22 éve alakult családi vállalkozásként, csoportszinten mintegy 650 munkavállalót foglalkoztat. A magyarországi értékesítés mellett a vállalat higiéniai papírtermékeit Skandináviába, a Baltikumba, Kelet-Közép-Európa és a Világ több mint 30 országába szállítják. A cég 2013-ban Norvégiában is nyitott egy több mint 130 új munkahelyet teremtő leányvállalatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában