Dunaújváros

2022.02.26. 10:00

Újváros segít – civil adománygyűjtés

Molnár Emese

A kárpátaljai magyarok megsegítésére hívta életre azt a civil kezdeményezést Szalai Attila lokálpatrióta, amelyhez most várják a helyi és környékbeli magánszemélyek, cégek támogatását. 

Adománygyűjtő akcióról van szó, olyan tárgyi felajánlásokat várnak, amik most nagy segítséget jelenthetnek a bajban lévő kárpátaljai magyar családoknak: tartós élelmiszer, orvosi és egészségügyi felszerelés, tisztasági eszköz, ruhanemű, gyermekjáték. Szalai Attila lapunk kérdésére elmondta, a délszláv háború kapcsán van személyes tapasztalata, ez sarkallta arra, hogy a válságos helyzetben lévő ártatlanoknak segítséget nyújtsanak. Már felvette a kapcsolatot a Magyar Vöröskereszttel, hogy hogyan lehet az adományok átadását lebonyolítani. 

Az adományokat a Dunaújvárosi Hírlap Vasmű út 33. szám alatt lévő szerkesztőségében is leadhatják a felajánlók. Az Újváros segít elnevezéssel létrehoztak egy Facebook-oldalt is, ahol aktuális információkat is olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában