Februárban

2022.02.14. 10:00

MÁV-jegyautomata a városban

MTI

Budapest 20191123 Nyugati pályaudvar vonat jegyvásárlás, jegyautomata foto: Földi D. Attila / VG

Fotó: FOLDI D. ATTILA

Dunaújváros - A MÁV-Start 54 új típusú jegyautomatát helyezett üzembe, így már 100 berendezésnél lehet az eddiginél kényelmesebben és gyorsabban vasúti jegyet és bérletet vásárolni – közölte a vasúttársaság szerdán az MTI-vel. 

A jegyautomaták telepítése a következő hetekben is folytatódik. Még ebben a hónapban 8-at helyeznek ki a Székesfehérvár és Gyékényes, 10-et pedig a Székesfehérvár és Tapolca közötti szakaszra, a Budapest – Veresegyház – Vác vonalra pedig további 12-t. Székesfehérváron 6, Szolnokon 7, Szegeden 3 készüléket adnak át, és 1-1 jut Siófokra, Dunaújvárosba, Zircre, Felsőpakonyba, Hárosra. 

Még erre a hónapra ígérték az automata telepítését Fotó: FDA/VG

Nyáron már 375 új berendezés üzemelhet országszerte, ebből 100 bankkártyás fizetést fogad, a többi készpénzt is – írták. 

A MÁV-Start azt várja a korszerűsítéstől, hogy megszűnjenek a sorok az állomásokon. A közlemény szerint az új automatákat olcsóbb üzemeltetni, és a vasúti szolgáltatás szempontjából is jobb, ha az utasok a felszállás előtt meg tudják váltani a jegyüket. Tavaly a jegyek 12,5 százalékát már automatából, 29,3 százalékát online vették meg az utasok – tették hozzá a tájékoztatóban. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában