Baracs

2022.01.03. 08:00

Mindig jókor jön a segítség – már évtizedes hagyomány az étel osztása a rászorulóknak

Társadalmi összefogással főztek a rászorulóknak. Az ünnepek előtt és után sem maradt éhen senki a szociális ételosztásnak köszönhetően.

Horváth László

Fehérvári József alpolgármester adja át a tartós élelmiszert tartalmazó csomagot december 29-én

Évtizedes hagyomány Baracson, hogy a nehéz anyagi helyzetben élők karácsony előtt és az új évben is élelmiszer-támogatáshoz jutnak. A szociális ételosztás a vészhelyzet idején sem szünetelt, hiszen pont a legveszélyeztetettebbek és legkiszolgáltatottabbak ellátását lehet ezzel időlegesen megoldani. Nem utolsósorban pedig talán egy kis ünnepi hangulat és a remény is beköltözhet ezekbe az otthonokba. Karácsony után, az újév beköszönte előtt december 29-én jártunk a város melletti faluban, ahol Fekete Edit mondta el a részleteket. 

– Ez az év végi utolsó kocsonyaosztás, amit a Baracsi Egymásért Baráti Egyesület szervezésében hoztunk létre. Tíz éve veszünk részt az akcióban, és pár évvel ezelőtt bővítettük ki az egytálételünket egy apró csomaggal. Utóbbi tartós élelmiszereket, lencsét, májkrémet, löncshúst, tésztát, egy kis gyümölcsöt és csokit tartalmaz. A mai napon hatvannégy rászorulón tudtunk segíteni. Természetesen ha már főzünk, akkor a tagjaink számára is jut kocsonya, így összesen százötve­nnyolc adaggal készültünk – hallhattuk az ételosztás előtti tájékoztatóban. 

Az akció azonban nem csak a két ünnep között biztosított elviselhetőbb életet a rászorulóknak, hanem karácsony előtt és immár az új évben is lesz lehetőség a támogatásra. Erről már Kocsis Sándor önkormányzati képviselő nyilatkozott lapunknak. 

Kocsis Sándorék (elöl) karácsony előtt és után is készültek a rászorulók megsegítésére

Fotók: Horváth László

– Az ünnephez kapcsolódóan december 23-án és 28-án már szerveztünk ételosztást. A következő január hetedikén lesz, de nem elképzelhetetlen, hogy még eggyel megörvendeztetjük az embereket. Természetesen ugyanarról a létszámról van szó, akik eddig igénybe vehették a programot. A jótékony akcióban évek óta számíthatunk a vállalkozók, magánemberek, az önkormányzat, a Magyar– Francia Baráti Kör és a korábbi években a közalapítvány támogatására. 

Baracson tehát az idén is jut élelmiszer azokba a konyhákba, ahol más körülmények között sokkal nehezebben lehet előteremteni a betevő falatot. A jótékonyság, a segítés mindenképpen tiszteletre méltó.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában