Megtisztították

2022.01.11. 16:00

Illegális szemétlerakót számoltak fel Perkátán

A település honlapján tájékoztat a műveletről

duol.hu

Vezető képünk, illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az illegális szemétlerakók megtisztítása, a szemét elszállítása, visszatérő probléma település életében. Anyagi lehetőségekhez mérten folyamatosan dolgoznak azon, hogy környezetünk tiszta és egészséges maradjon. 

Ami már nagyobb kihívás, az külterületek illegális lerakóinak megszüntetése. Erre nyújtott megoldást az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft és az Innovációs és Technológiai Minisztérium által kiírt „Tisztítsuk meg az Országot” projekt I. üteme, amely pályázati pénzt ígért az önkormányzatoknak, erre a feladatra.

A pályázatot elkészítették, benyújtottuk, és nyertünk közel 2,6 millió Ft-ot. A kiválasztott területek, melyek megtisztítását célul tűzték ki, az a 62.sz útra merőleges – kilátó melletti -önkormányzati kezelésű rész, a Szőlőhegy-Csikólapos területe, illetve a Szabadegyháza felé kivezető úton az elkerülőhöz közeli kedvelt illegális gyűjtőhely volt.

Prétor Ferenc vezetésével a faluüzemeltetés munkatársai végezték el a szemét összeszedését, összegyűjtését. Szarka Péter segítette az anyagok szállító járműre pakolását, a szemetet pedig a Vertikál Zrt szállította el az adonyi szeméttelepre.

Mindösszesen 100 köbméter szemét került elszállításra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában