a remény szimbóluma

2021.12.05. 20:00

Meggyújtották a második adventi gyertyát

Molnár Emese

Fotó: LI

Advent második vasárnapjához érkeztünk december 5-én. Az önkormányzat ezúttal is közös gyertyagyújtásra invitálta a városlakókat a főtérre. Sok család időzött már ott a 17:30-as kezdés előtt, néhány fiatal a koripályán ügyeskedett, mások forralt borral és forró teával melegítették magukat, nem beszélve arról, hogy a frissen sütött finomságok, kürtöskalácsok, minifánkok édes illata beterítette a faházak környékét. A hivatalos műsor elején Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester köszöntötte a látogatókat, emlékeztetve mindenkit arról, hogy most gyújthatjuk meg az adventi koszorú második, a reményt szimbolizáló gyertyáját.

Ezután Czeglédi Péter Pál református lelkész osztott meg néhány ünnepi gondolatot. Mint mondta, advent a várakozás időszaka. Készülünk egyrészt szeretteink érkezésére, másfelől az Úr eljövetelére. Gyakran elfelejtjük, hogy nemcsak mi várjuk Istent, hanem ő is ugyanúgy vár ránk: döntenünk kell, hogy belépünk-e az ő szeretetébe. Arra buzdít a lelkész, hogy ne várassuk az Urat, lépjünk be, fogadjuk azt az áldást, amit csak ő tud megadni számunkra, és így sokkal szebbek lesznek a mindennapok és az ünnep is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában