Siker

2021.12.16. 08:00

Értékpapírlistára kerül a helyi Épduferr Zrt.!

Mint azt októberben megírtuk, újabb társaság, a 2004 óta működő, dunaújvárosi székhelyű Épduferr Zrt. kapott támogatást a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Pénzügyminisztérium közös, a kis- és középvállalatok tőzsdei megjelenésének finanszírozását elősegítő pályázatán.

Brousil Csaba

Fotó: Zsedrovits Enikő

 „Elhatároztuk, hogy zárt körű tőkeemelést hajtunk végre a cégben, egyben a BÉT XTend kategóriát megcélozzuk, s ennek irányába teszünk lépéseket” – nyilatkozta akkor lapunknak Palkovics Milán, a cég ügyvezetője. December 13-ával pedig a BÉT felvette az értékpapírlistára az Épduferr Zrt. 50 millió, egyenként 10 forint névértékű, 500 millió forint össznév­értékű, dematerializált, névre szóló törzsrészvényét – közölte az MTI. 

 

Furda Vanda és Palkovics Milán Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/archív

A BÉT honlapján pénteken megjelent tájékoztatás szerint az értékpapírlistára történő felvétellel a kibocsátó törzsrészvényeit regisztrálták az Xtend piacra. Tekintettel arra, hogy a cég a regisztrációs kérelem benyújtásakor zártkörűen működő részvénytársaság, így első kereskedési nap meghatározására még nem került sor, a részvényekkel történő kereskedésre még nincs lehetőség – közölték. A részvények Xtend piaci kereskedésének megkezdését a kibocsátó a szabályzatban meghatározott feltételek teljesítése esetén, a regisztráció napjától számított 90 napos határidőn belül külön eljárásban kérelmezheti. 

A BÉT honlapján közzétett információs dokumentum szerint az Épduferr Zrt. (illetve jogelődje) 2004-es indulása óta Dunaújváros és térségének legnagyobb építőipari vállalkozásává vált. A társaság végig 100 százalékban magyar tulajdonosi háttérrel rendelkezett. Magyarország egész területén végeznek fővállalkozói, valamint generálkivitelezői feladatokat. 

 

Az építőipari tevékenységüket harmonikusan kiegészíti ­Dunaújvárosban található ­építőanyag-kereskedé­sük, acélkereskedelmi tevékenységük, valamint feldolgozó üzemük. Két fő területen vannak jelen az építőipari piacon, az egyik a kereskedelmi jellegű épületek megvalósítása, átépítése, a másik az iparterületeken való összetettebb kivitelezési feladatok elvégzése – írta az MTI. 

(Forrás: DH/MTI) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában