Advent

2021.12.15. 09:00

Az áldott hangulatot nem tudta elfújni a szél

Balogh Tamás

A gonoszkodó időjárás miatt a korábbiaknál kisebb létszámban érkeztek az advent harmadik vasárnapját együtt ünnepelők a nagykarácsonyi Magyarok Nagyasszonya római katolikus templomba. Az eseményen Varga Gábor ország­gyűlési képviselő is megjelent. Az istentiszteletet Kristofory Valter plébános celebrálta. 

 

A hantosi vegyes kórus karácsonyi műsorát hallhattuk Fotó: Balogh Tamás

Varga Gábor és Scheier Zsolt 

Az ünnepi szentmise után az azon is szerepet vállaló Papp László, a helyi Hagyományőrző Egyesület elnöke köszöntötte az egybegyűlteket, és bemutatta a folytatásban a karácsonyi műsorával szép sikert arató hantosi vegyes kórust. 

Ezek után valamennyien a templomkertben elhelyezett adventi koszorúhoz vonultak. Itt Varga Gábor ország­gyűlési képviselő emlékezett meg az ünnepről és vele együtt elismerően szólt a szertartás magasztosságáról, a hantosiak műsoráról, a templom szépségéről és a rendezés alaposságáról. Megnyugtató jelenként és bizakodásra okot adó jövőképként említette az adventi vasárnapokra összegyűlő különböző korosztályok közös ünneplését. 

 

Varga Gábor és Scheier Zsolt 

A tervek szerint az Ifjúsági Klub jelenlévő aktivistáival közösen szerették volna meg­gyújtani a harmadik gyertyát, de a viharos szélben ezt nem lehetett megtenni. Helyette Scheier Zsolt polgármesterrel a megjelent hívőkkel, a három helyi civil szervezet, a Nyugdíjas, a Hagyományőrző és az Ifjúsági Klub képviselőivel, valamint a vendégkórus tagjaival együtt a templom hittan tantermébe vonultak, ahol egy szolid vendéglátás mellett szabadon elbeszélgethettek egymással. A vendégek és a helyiek barátsággal egymásra találtak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában