három új játszótér

2021.11.03. 17:00

Gyerekbarát falu nem csak szóban, tettben is

A település hivatalos közösségimédia-felületén új játszóterekről adott hírt az önkormányzat nevében dr. Neumann Helga jegyző.

Török Tímea

Mint írja, örömmel tájékoztatja a kulcsiakat, hogy végre elkészültek, és a kivitelező átadta, a megrendelő önkormányzat pedig átvette a játszótereket. Az új parkok kapuit az önkormányzat munkatársai már meg is nyitották a lakosság előtt, és szeretettel várják a gyermekeket szüleikkel együtt.

A frissen elkészült játszóterek egyike a sportpálya melletti területen, a Rákóczi utcában található. Ez egy görkorcsolya- és teqballpálya, amit főként nagyobb gyerekeknek szántak. A másik, hagyományosabb park pedig a Deák Ferenc utca 96. szám alatt található.

A Deák utca parkja megújulva várja a gyerekeket
Fotó: Török Tímea

A jegyző több, a játszóterek használatával kapcsolatos dekrétumot és kérést is megfogalmazott a lakosság felé. Így a többi között azt is, hogy az újonnan átadott tereken történt balesetekért felelősséget nem vállal az önkormányzat. Így az ott történt esetleges sérülés, baleset minden felelőssége a felhasználó személyt, illetve annak kiskorú volta miatt a szülőt, gondviselőt terheli.

A jegyző asszony azt is kiemelte, hogy a dohányzás, valamint az alkohol fogyasztása a játszótér területén tilos, és alkohol vagy más bódítószer hatása alatt a pályát használni tilos. Ugyanakkor a játszótereken lévő elemekben direkt módon okozott kár anyagi vonzatát a károkozónak kötelessége megtéríteni, és az esetlegesen elhagyott tárgyakért, eszközökért felelősséget nem tud vállalni a település. Szintén hangsúlyozta azt is, hogy a pályák területére állatot bevinni tilos.

Kiemelte, hogy a játszóterek térfigyelő kamerával vannak ellátva az esetleges károkozások megelőzése, a keletkezett károk felderítése céljából.

Dr. Neumann Helga arról is tájékoztatott, hogy a szintén elkészült Kulcsod utcai játszóteret még nem tudják megnyitni. Mert idő közben észrevették, hogy a szomszédos ingatlanban élő kutya veszélyes lehet azokra a kisgyermekekre, akik át tudnak nyúlni a kerítésen. Ezért oda rövidesen egy belátás- és átnyúlásgátló paravánt szerelnek fel a szakemberek, addig kérik a lakosság türelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában