ünnepi műsor

2021.10.06. 14:00

Tisztelet az időseknek és üdvözlet az élt éveknek

– Az idősek tisztelete, megbecsülése nem kérdés, hanem elemi kötelességünk, hiszen nélkülük magunk sem lennénk! Köszönjük gyerekként, unokaként, barátként azt a rengeteg segítséget, figyelmet, gondoskodást és törődést, amit kapunk tőlük – hallhattuk Márok Csabának, Mezőfalva polgármesterének köszöntőjében.

Horváth László

Október 1-jén a Kiss Kálmán Művelődési Házban telt házas rendezvényként tartották az idősek világnapja tiszteletére létrehozott műsort, amelyben először a község idős embereihez szólt a köszöntő. Márok Csaba beszédében kiemelte, a pandémiát követően milyen nehéz időszakon vannak túl az emberek.

Mezőfalván rendhagyó módon a műsor végén táncba vitték az időseket az iskolások
Fotók: Horváth László

Közöttük is különösen nagy terhelést és elszigeteltséget jelentett az idős emberek számára, akik nem ölelhették magukhoz az unokákat, családtagokat, barátokat. Szerencsére a technika és a közös összefogás sikeresen túllendítette a lakosságot ezen az időszakon, hiszen az internet segítségével megélhették közös dolgaikat. Ezen a napon különösen, de minden nap tisztelegni kell a szüleink, nagymamáink, nagypapáink, az idősek előtt, akik nélkül elképzelhetetlen lenne az életünk – zárta köszöntőjét Mezőfalva polgármestere.

Mádl Emilné Marika néni 93 éves, úgy érzi, megbecsülik az időseket

Az ünnepi pillanatokat az általános iskola negyedikes tanulóinak műsora követte, majd Solymos Tóni és zenész barátai szórakoztatták a közönséget.

Baracson, a faluházban Miskolczi Ildikó művelődésszervező méltatta az idős­kor társadalmi szerepét. – Az idősek és a szépkorúak hordozzák generációkon keresztül azokat a tapasztalatokat, hagyományokat, amelyek be vannak kódolva valamennyiünk génjeibe.

A 92 éves Ferkel Ferencet köszönti Márok Csaba polgármester

Vigyáznunk kell önökre, hiszen önök azok, akik végigélve egy örömökben és küzdelmekben teli életet, az időskor bölcsességével már helyre tudják tenni a dolgokat, és tudják, mi az a jó, amit tovább kell adni, és mi az a rossz, amit el kell kerülni az utánuk jövő generációknak. Önök építették számunkra a jelent, amelyben a mi generációnk egy újabb nemzedéknek jövőjét alapozhatja meg – hangzott az ünnepélyes pillanatokban. Végül Szávolovics Gabriella nóta- és dalénekes műsorával fejeződött be a baracsi idősek köszöntése.

Baracson is sokan jöttek el az idősek köszöntésére

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában