Dunaújváros

2021.09.10. 17:00

Tíz mázsa piaci ponty érkezett

Szabó Szabolcs

2021.03.31. A Dunaújvárosi Horgász Egyesület 14 mázsa pontypt telepített a Dunába Húsvétra Dunújváros Belső-öböl Fotón: Szlivon Zoltán DHE elnökségi tag, halőr Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Kedden délelőtt két helyszínen, összesen tíz mázsa ponty került a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület által kezelt horgászvizekbe. Somfai Rezső, az egyesület elnöke lapunknak a telepítést követően elmondta, a kikötői öbölbe, illetve az úgynevezett Felső-öbölben (a szabadstrand horgászok által használt részén), közvetlenül a zsilip szomszédságában összesen tíz mázsa háromnyaras, „piaci” ponty érkezett a helyi horgásztársadalom legnagyobb örömére.

A halak átlagsúlya két és fél kiló felett van
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– A halak átlagsúlya bőven két és fél kiló között volt. A halasítást eredetileg augusztus 31-re terveztük, ám a tógazda jelezte, az általunk kért mennyiségben nem tudja leszállítani a 35 centiméter feletti pontyokat, így akkor elhalasztottuk a telepítést. A pontyok a Tolna megyei Varsádról érkeztek. Ez volt az idei év utolsó vagy utolsó előtti telepítése. Ha az anyagiak megengedik, azaz marad még pénzünk, akkor még egy halasítás lesz, ám jelezném, már most is teljesítettük a kvótát, amit a halgazdálkodási terv előír számunkra – tette hozzá Somfai Rezső.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában