Dunaújváros

2021.09.17. 08:00

Ökonap lesz Újtelepen – rengeteg program

Agárdy Csaba

Fotó: LI

A Városvédők Újtelepért Egyesület szombaton ökonapot tart a régi újtelepi iskolában, a központ a Vak Bottyán utca és a Móra Ferenc utca sarka lesz. Az időpont: szeptember 18-án, szombaton, 8 és 14 óra között. A program igen összetett. Láthatunk egzotikusrovar-kiállítást, ingyenes BikeSafe-akcióban vehetünk részt, vért adhatunk, valamint hulladékgyűjtő-akció is várja az Újtelepre érkezőket.

BikeSafe-akció, regisztrálhatjuk a kerékpárunkat, ez biztonságot jelent

A BikeSafe-ről: Magyarországon több ezer kerékpárt lopnak el évente, nagy részük azonosítatlan, ezért sosem kerül meg, vagy ha megkerül, nyilvántartás híján nem tudják, ki a gazdája, így nincs kinek visszaadni azokat. Ha azonban valaki regisztrálja kerékpárját a BikeSafe biztonságos adatbázisába, akkor esélye van arra, hogy meglegyen a bringája, mivel ezt az adatbázist a rendőrség is használja. Nem véletlen, hogy az ingyenes kerékpár-regisztrációt a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Bűnmegelőzési Alosztálya szervezi. Az ökonap során újdonsággal is előállnak a Városvédők Újtelepért Egyesület szervezői: a már megszokott fém- és műszakihulladék-gyűjtés mellett a városban először lakossági veszélyes hulladék lerakásra is lesz lehetőség.

A lakók olyan, fölöslegessé vált dolgaiktól is megszabadulhatnak, mint például festékmaradékok, növényvédő szerek, ragasztók, fénycsövek vagy akkumulátorok.

Bőven volt látnivaló a tavalyi ökonapon is
Fotó: Laczkó Izabella/archív

Ezeket „normál” körülmények között nem szállítja el senki, ezért általában illegális szemétlerakóhelyeken kötnek ki. Véradásra 10 és 14 óra között lesz lehetőség, mint minden esetben, ezúttal is kérik a vér­adókat, hogy fényképes igazolványt és tajkártyát vigyenek magukkal. A gyerekekről sem feledkeztek meg a rendezők, a Dunanett Nonprofit Kft. jóvoltából lesz kukásautó, amire a gyerekek felszállhatnak. Kézműves vásárban költhetjük a pénzünket, és nem maradhat el a kürtőskalács-pavilon sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában