Ercsi

2021.09.11. 10:00

Nagy biznisz lett az illegális hulladéklerakás

Minden érintett szakhatóság bevonásával műhelykonferenciát tartottak Ercsiben

Török Tímea

A konferencia témája a súlyos méreteket öltő illegális hulladéklerakás megakadályozása

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Az Eötvös József Művelődési Ház és Könyvtár kistermében szeptember 8-án szerdán délelőtt Ercsi önkormányzatának közbiztonsági munkacsoportja műhelykonferenciát tartott a munkacsoport tagjainak és meghívott vendégeinek részvételével.

A téma az Ercsiben súlyos méreteket öltő illegális hulladéklerakás megakadályozásának illetve felszámolásának eszközei, valamint a lehetséges együttműködések összehangolása volt. A konferencián reszt vett dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke is, aki elmondta:

– A közbiztonság a lakosság komfort- és biztonságérzete szempontjából kiemelt jelentőségű. Sajnos azonban Ercsiben az illegális hulladékkal kapcsolatos problémák elképesztő mérteket öltenek, és tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy iparág szerveződik a hulladék-felvásárlásra és továbbértékesítésre.

Az elnök három fő csoportra osztotta a problémát. Elsőként említette azon szerény ­financiális lehetőségekkel rendelkező lakosokat, akik nem tudják igénybe venni a hulladékszállítási közszol­gáltatást, ezért inkább elégetik vagy közterületen rakják le a háztartási szemetet. ­Másodikként említette az építkezéseken keletkezett hulladék illegális lerakását. Végül az újabban megjelent, de mára már üzletszerű mértéket öltő jelenségre hívta fel a jelenlévők figyelmét az elnök, mégpedig az illegális autóbontásra.

Nyitó beszéde végén dr. Molnár Krisztián megköszönte a hatóságok és a megyei két gócpont, Ercsi és ­Enying ­települések példamutató együttműködését az illegális hulladéklerakás felszámolásában. TT

A konferencia témája a súlyos méreteket öltő illegális hulladéklerakás megakadályozása
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában