Szabadidő

2021.09.23. 11:00

Milyen feladatok vannak a kertben szeptemberben?

Körmendi Erzsébet

20210601 Szekszárd A Baka István Álltalános Iskola diákjai füvesítenek az iskola körül. Fotó: Makovics Kornél MK Tolnai Népújság

Fotó: Makovics Kornél

Szeptemberben sem áll meg az élet a kertben, hiszen bőven akad tennivaló ilyenkor is. Most jött el például a gyógynövények betakarításának ideje, és ilyenkor érdemes salátaféléket, különböző virághagymákat, illetve hidegtűrő zöldségfajtákat ültetni a kertbe. Nem kell lemondani tehát a friss zöldekről ősszel és télen sem, hiszen számtalan fajta kerülhet ilyenkor is földekbe. Elkezdhetjük a saját salátakert kialakítását, ilyenkor ugyanis számtalan fajtát vethetünk. Ültethetünk most spenótot, fejes salátát, rukkolát, így a hidegebb hónapokban is biztosan friss zöld kerülhet majd az asztalra.

Kövessük a virágmagok csomagolásán lévő utasításokat
Fotó: MW

Ebben a hónapban még számtalan virágot is elültethetünk a kertbe, kerülhet a földbe például árvácska, körömvirág, de krizantém is. Érdemes ültetés előtt a kertészetekben, szakboltokban tájékozódni, arra azonban mindig ügyeljünk, hogy kövessük a virágmagok csomagolásán található utasításokat. Most van itt az ideje annak, hogy az elszáradt virágokról begyűjtsük a magokat. Szárítsuk ki azokat a betakarítás után, tegyük száraz helyre, következő tavasszal pedig el is ültethetjük ezeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában