sikkasztás

2021.09.01. 19:00

Házfelújításra átadott összeg egy részével sajátjaként rendelkezett egy férfi

A Fejér Megyei Főügyészség sajtószóvivője, Jászberényiné dr. Király Teodóra az alábbi közleményt juttatta el a duol.hu szerkesztőségének:

Fejér Megyei Főügyészség

Fotó: pixabay

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség kisebb értékre elkövetett sikkasztás vétsége miatt vádiratot nyújtott be azzal a 20 éves férfival szemben, aki a sértett családi házának felújítására átvett pénzösszeg egyrészével sajátjaként rendelkezett.

A vádirat szerint 2020. januárjában a vádlott szóban megállapodott a sértettel házának felújításában, ennek érdekében a férfi 1.100.000,- Ft-ot vett át a nőtől, amelyből 200.000,- Ft-ot munkadíjra költött, 400.000,- Ft-ból különböző építési anyagokat vásárolt, 200.000,- Ft-ot pedig visszafizetett a sértettnek. Az anyagköltségre átvett 300.000,- Ft-tal azonban sajátjaként rendelkezett, azt saját albérletének felújítására, illetve kaucióra fordította.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben tárgyalás mellőzésével próbára bocsátás alkalmazását, valamint a sértett polgári jogi igényének érdemben való elbírálását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában