Jött, látott, győzött

2021.09.21. 17:30

Baracson él az ország legfittebb lánya!

Méltó helyre került a „Legfittebb lány” elnevezésű díj, melyet a BiotechUSA versenyén sikerült elnyernie a baracsi szépségnek, Veszprémi Nikolettnek.

feol.hu

A mindössze huszonkét éves szépség immáron három éve dolgozik táncművészként, emellett Fitnesz életmód és táplálkozási tanácsadó, valamint Hatha jóga oktató is. A Lifestyle Day néven, idén ötödjére megrendezett szépségversenyen első alkalommal mérettette meg magát Nikolett. Nemcsak azért, hogy kipróbálja magát, hanem azért is, hogy megmutassa mindazt, amiért eddig dolgozott. Ehhez pedig nem vezetett könnyű út, hiszen az egész étrendje és edzése e körül a verseny körül forgott. Drasztikus változtatást nem kellett eszközölnie az étkezés területén, hiszen élete szerves részét képezi, hogy odafigyel a bevitt étel minőségére és mennyiségére. A felkészülés során folytatta a már addig megszokott életmódjába illesztett saját testsúlyos edzéseket, valamint növelte a kardiós edzések számát.

Veszprémi Nikolett
Fotó: BioTech USA Magyarország / facebook

Maga a verseny egy előválogatóval kezdődött, ahol a zsűritagok egyesével beszélgettek el a jelentkezőkkel. Nikolettnek itt volt lehetősége elmondani mindazt, amit a megmérettetéssel szeretne elérni. Célja pedig nem más, mint közvetíteni az emberek felé, hogy foglalkozzanak az egészségükkel! Ebbe természetesen beletartozik mind a fizikai, mind a mentális egészség. A baracsi szépség szerint ugyanis nem feltétlen jár együtt a kettő. Lehet valakinek hibátlan a külseje, de ez nem jelenti azt, hogy belül is jól van az illető. Az előválogató akadályait sikeresen véve jutott tovább a döntőbe, ahol egy bikiniben, valamint egy edzőszettben kellett megmutatnia magát. A zsűrinek nem lehetett egyszerű dolga. Nemcsak a versenyzők alakját kellett figyelembe venniük, hanem a kisugárzásukat, a magabiztosságukat is. A végén pedig Nikolett minden erőfeszítése, befektetett energiája megtérült, amikor a kategóriájában indult tíz lány közül őt választotta a négytagú zsűri nyertesnek. Nagyon boldog, és nem csak azért, mert ezért az eredményért dolgozott olyan sokat, hanem azért is, mert át tudta adni a bíráknak saját látásmódját, hozzáállását az egészséges életmódhoz.

Körülbelül tizenhat évesen kezdett odafigyelni az étkezésre, de ekkor még nem fektetett akkora hangsúlyt rá. 2018-tól azonban már minden alapanyagot tudatosan megválogatott.

Először még a kinézetem miatt kezdtem odafigyelni az étkezésemre, de aztán szépen lassan rájöttem, hogy mennyi káros dolog rejlik egy feldolgozott ételben

Azóta is próbálja a feldolgozott ételeket kiiktatni az étrendjéből, vagy legalábbis minimálisra csökkenteni a fogyasztásukat. Ezen az úton haladva sok mindenre lett érzékeny, amelyeket kerülnie kell, például: szilva, marhahús, búzaliszt, tejfehérje stb. Ez a sok érzékenység egy gyulladásból alakult ki nála, amit a nem megfelelő étkezés idézett elő.

– Még ha egészségesen is táplálkoztam, voltak olyan ételek, amiket a szervezetem nem tudott feldolgozni, ez rossz közérzettel és puffadással járt – magyarázta Nikolett. Azt tanácsolja, ha bármilyen panasza van bárkinek, mindenképp járjon utána, mert ebből nem most lesz nagy probléma, hanem később.

Hatha jóga oktatóként is sok változás érte. Úgy érzi, sokkal jobban tud kezelni bizonyos helyzeteket, mint régebben. Így tehát azt is tanácsolja, hogy bátran próbáljunk ki valami újat, valami mást.

Jövőbeni tervei között nem is szerepelhetne más tehát, minthogy arra motiválja, ösztönözze az embereket, hogy testileg és lelkileg is harmóniába kerüljenek, éljenek minél jobb egészségben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában