Dunaújváros

2021.08.26. 08:00

Csütörtökön újra ülésezik a képviselő-testület

Huszonhat napirendi pontról dönthetnek a közgyűlésen, köztük több fajsúlyos kérdés is van

Brousil Csaba

Rendkívüli közgyűlést hívott össze csütörtökre Pintér Tamás polgármester. A képviselő-testület tagjai az ülés meghívója szerint 26 pontban dönthetnek majd.

A képviselők dönthetnek a a lakások és helyiségek bérletéről és a lakbérekről szóló korábbi önkormányzati rendelet módosításáról, amelyre az előterjesztés indoklása szerint a felújítandó lakások pályáztatás útján történő bérbeadásához szükséges feltételek rögzítése, valamint a szakemberlakásokra vonatkozó bérlőkiválasztási és bérlőkijelölési folyamat módosítása miatt van szükség, amit a megnövekedett szakemberlakás-igény indokol.

A képviselők a szavazatukkal megbízhatnak egy ügyvédi irodát, amely a különleges gazdasági övezet kapcsán „az Alaptörvény ellenességének megállapítása iránt az Alkotmánybíróság előtt kezdeményezendő alkotmányjogipanasz-eljárások és/vagy nemzetközi bírósági eljárások során” képviselje az önkormányzatot. Dönthetnek továbbá az Innopark Nonprofit Kft. alapító okiratának módosításáról is. A képviselők szavaznak majd az autóbusszal végzett menetrend szerinti személyszállítási közszolgáltatás megújításával kapcsolatosan pályázati kiírás visszavonásáról.

Módosíthatják továbbá a tornacsarnokra, sporttelepre (stadion és kiszolgáló egységei) és a csónakházra vonatkozóan a DVG Zrt.-vel kötött üzemeltetési szerződést is. Az előterjesztésben az áll, hogy 2022. január 1-től a sporttelep üzemeltetését más szervezet végezné. Döntés születhet továbbá a 2021. évi tokiói paralimpiára kvalifikációt szerzett Gurisatti Gyula sportlövő jutalmazásáról is. A napirenden több, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programba tartozó (TOP) helyi vonatkozású pont is szerepel, ezekről is döntést hozhatnak a képviselők. Ugyancsak állást kell foglalniuk a Fejér Megyei Kormányhivatal törvényességi kifogásával kapcsolatban is. A meghívó szerinti utolsó napirendi pont a polgármesteri hivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának (SZMSZ) hatályon kívül helyezésére és új Szervezeti és Működési Szabályzat elfogadásáról szól majd az ülésen.

Július idusán tartotta legutóbbi ülését a testület
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában