Táborozás

2021.08.26. 10:00

Balatonlellei tábor és szabadidős foglalkozás

Molnár Emese

Fotó: LI

A nyár folyamán táborozási és könnyed szórakozási lehetőséget is kínált a fiataloknak az Útkeresés Segítő Szolgálat.

Mészárosné Libor Ágnes, az intézmény vezetője a keddi Játékfesztiválon számolt be lapunknak arról, hogy az ­ADRA, vagyis a Hetednapi Adventista Egyház humanitárius szervezete jóvoltából tíz gyermek Balatonlellén vakációzhatott. Az ADRA-alapítvány a hátrányos helyzetű gyermekek számára szervez minden évben tábort (tavaly a járvány­ügyi helyzet miatt nem, de idén ismét rendezhettek). Ezzel a szervezettel egyik munkatársuk révén már régóta jó együttműködést ápolnak, és most lehetőség volt arra, hogy július 26. és augusztus 1. között a szolgálat kötelékébe tartozó gyermekek részt vehessenek a programokkal teli táborban.

A Játékfesztivál tulajdonképpen egy nyárzáró rendezvény is egyben
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Az intézményvezető arról is beszélt, hogy a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia még tavaly karácsonykor mintegy 260 ezer forint adománnyal segítette a szervezetüket, és ezt az összeget a nyári programjaik megvalósítására kívánták fordítani. Ennek jelentős részéből egy olyan szabadidős tevékenység valósulhatott meg, amelyen tizennégy kisgyermeknek szolgáltak élménydús elfoglaltsággal a Bartók Béla téri épületükben. Rengeteg játékos feladatot, szórakozási lehetőséget kínáltak a fiataloknak, ellátogattak hozzájuk a kézilabdások is, és volt egy kis főzőcske is a Duna-parton. A DKKA adományából még jutott a Játékfesztiválra is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában