elismeréseket adtak át

2021.08.27. 15:00

Akik miatt nyugodtabban aludhatunk éjszaka

Államalapításunk ünnepe alkalmából augusztus 19-én átadták a Dunaújváros Közbiztonságáért díjakat is. Az alábbiakban a díjazottak méltatásának esszenciája olvasható.

duol.hu

Fotó: LI

 

Balássy Sándor átveszi a díjat Pintér Tamás polgármestertől
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Eredményes szakmai tevékenysége és hivatástudata elismeréseként a közgyűlés 2021-ben Balássy Sándor rend­őr törzszászlósnak Dunaújváros Közbiztonságáért díjat adományozott. Balássy Sándor hivatásos szolgálatát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság állományában 2004-ben kezdte meg, édesapját követve a pályán. Tiszthelyettesként járőr, járőrvezető, majd éveken át körzeti megbízotti feladatokat látott el. 2014-től a Közrendvédelmi Osztályon szolgálatirányító parancsnoki teendőket teljesít. Eredményességének köszönhetően több bűncselekmény elkövetőjét sikerült rövid időn belül elfogni, előállítani. Szakmailag felkészült, kiterjedt tapasztalattal bíró rendőr, aki méltán állítható példaként az állomány elé, elhivatottsággal dolgozik. Számára a közterület jelenti a nagybetűs munkát, feladatait ott is maximális szakértelemmel végzi. Sosem adja fel, legyen szó kutatásról, elkövető utáni futásról, vagy az adminisztrációról. Szívesen vesz részt intézkedés-taktikai képzésekben, lövészeteken és fizikai felmérésen is. Segíti a fiatal pályakezdő rendőrök beilleszkedését és tapasztalatát átadva tanítja őket.

Ongainé Dzsugán Viktória

Több mint két évtizedes rend­őri szolgálatáért, kimagasló eredményeiért, példamutató hivatástudatának elismeréséért a közgyűlés 2021-ben Ongainé Dzsugán Viktória rend­őr századost Dunaújváros Közbiztonságáért Díjban részesítette. Ongainé Dzsugán Viktória a hivatásos rendőri szolgálatát 1999-ben kezdte a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály Őr-és Járőrszolgálati Alosztály, járőreként. A bűn­ügyi munka után érdeklődve vizsgálói feladatokat látott el, 2008 óta a Bűnügyi Osztály Nyomozó Alosztály nyomozója. Folyamatosan képezte magát. A ­bűnügyi területen szerzett sokéves tapasztalat és felsőfokú végzettség megszerzését követően kiemelt főnyomozói beosztásba került, jelenleg a Kapitányság Bűnügyi Osztályán alosztályvezető-helyettesi feladatokat lát el. Feladatait, a kapott utasításokat megbízhatóan, szakmai hozzáértéssel, precízen, lelkiismeretesen és példamutató hivatástudattal látja el. Kollégáival és előjáróival lojális, fiatalabb kollégái munkáját segíti, velük szemben elfogadó. A kapitányság rutinos, megbecsült tagja, aki tevékeny és meghatározó szerepet vállalt az elmúlt évek kiemelt bűncselekményeinek felderítésében, a város közbiztonságának megerősítésében.

Varga József polgárőr

Harmincéves kiemelkedő, a város közbiztonságáért végzett tevékenysége alapján a közgyűlés Varga József polgárőrt Dunaújváros Közbiztonságáért díjban részesítette. Varga József harmincas éveiben kapcsolódott be a térség közéletébe, elsősorban közbiztonsági feladatokat látott el, amelyet napjainkban is végez. Varga József alapító alelnöke volt a Dunaújvárosi Polgárőrségnek és alapító elnöke lett a Pannon Polgárőrségnek is, ma a Tábor­állási Polgárőrség tagjaként tevékenykedik. Munkájának köszönhetően Dunaújváros közbiztonsága és a lakosság szubjektív biztonságérzete jelentősen javult. Varga József több évtizede eredményesen teljesíti feladatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában