záróbuli

2021.08.13. 14:00

A tábori kalandok közös tortaevéssel zárultak

A nyári táborozás élménye a gyerekek számára szinte semmi máshoz nem hasonlítható. Olyan varázslatos esemény, amikor a gyerekek nemcsak kiszakadnak az iskolai környezetből, hanem rengeteget nevethetnek, szórakozhatnak, fejlődhetnek, életre szóló barátságokat köthetnek.

Török Tímea

Fotó: LI

A megfelelő nyári tábor kiválasztása azonban nem könnyű feladat a szülőknek, pláne akkor, ha a táborozás az egyetlen lehetőség a gyermekfelügyelet megszervezésére szabadság hiányában.

A nyári táborozás élménye a gyerekek számára szinte semmi máshoz nem hasonlítható. Olyan varázslatos esemény, amikor a gyerekek nemcsak kiszakadnak az iskolai környezetből, hanem rengeteget nevethetnek, szórakozhatnak, fejlődhetnek, életre szóló barátságot köthetnek. A megfelelő nyári tábor kiválasztása nem könnyű feladat a szülőknek, pláne akkor, ha a táborozás az egyetlen lehetőség a gyermekfelügyelet megszervezésre szabadság hiányában. Tegnap volt a központi napközis tábor már tradicionálisnak számító záróeseménye a közös tortázás, ami a részt vevő gyerekek szerint jó választás volt
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Tegnap volt a központi napközis tábor már tradicionálisnak számító záróeseménye: a közös tortázás. Várnak rád a kalandok! – volt a tortára írva, amelyet a csillogó szemű, érdeklődő és láthatóan boldog táborozók közösen fogyasztottak el az élményfürdőben kialakított bázison. A záróbulin részt vevő gyerekek biztosan mind egyetértenek abban, hogy az idei központi napközis tábor jó választás volt a szün­időt illetően.

Volt olyan turnus, amikor száz gyerek volt, most a megszokottak szerint huszonöt lurkóval zárták a tábort

Szabó Gabriellát, a Dózsa György-iskola pedagógusát, a tábor vezetőjét rövid összegzésre kértük.

– A táborunk június 21-től augusztus 13-ig tart, nyolc hétig összesen. A napközis táborral párhuzamosan a Móra-iskolában is volt egy altáborunk hat hétig, az oda járó gyerekek speciális igényeinek megfelelően kialakított tematikával, sok kreatív foglalkozással. Minden nap már reggel 6 órától ügyeletet tartottunk a korán érkező csemetéknek. Reggel 8 órától délelőtt 10 óráig legtöbbször szárazföldi foglalkozásokat szerveztünk, sok kreatív foglalkozással, játszóterezéssel, számháborúzással, majd 10 után kezdődött általában a vízben való lubickolás, ami a kánikulában a lehető legjobb időtöltésnek bizonyult.

A tábor alatt életre szóló barátságok köttethetnek

– Sok különleges programot is szerveztünk. Így a gyerekkönyvtárban Marcsi néni és Orsi néni mesedélutánokkal kápráztatta el a táborozókat, beleshettünk a színház varázslatos világába, a kulisszák mögé. A Móra-iskolában részesei lehettünk az utazó planetárium elképesztő műsorának, ugrálóvárazhattunk, ízletes vattacukrot kóstolhattunk és rengeteg szabadtéri játékban, csodálatos kalandokban volt részünk idén is.

– Volt olyan turnus, amikor száz gyerek volt a táborban, a megszokottak szerint huszonöt táborozóval zárjuk az idei napközis tábort. A közreműködőknek köszönet a segítségért – mondta el a táborvezető.

Szabó Gabriella, a tábor vezetője szeletelte fel a közös tortát

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában