visszatartó erő

2021.07.27. 11:00

Tizenkét kamera figyeli a Fejér megyei utakat

A közelmúltban arról számolt be a Magyar Közút Nonprofit Zrt., hogy kamerás megfigyelőrendszert épített ki és fejlesztett annak érdekében, hogy az illegális hulladéklerakókat véglegesen felszámolhassák és visszaszorítsák a szemetelőket.

Molnár Emese

Fotó: LI

Ennek volt is már eredménye, ugyanis az egyik ilyen kamerájuk rögzítette, hogy egy férfi a Budapest-Csömör összekötő úton, az M0-s csomópont környezetében húsz zsáknyi építési törmeléket dobott ki illegálisan.

A közútkezelő első körben 57 frekventált részre tett ki kamerákat. Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője arról tájékoztatta lapunkat, hogy idén májusban az 57 helyszín közül Fe­jér megyében 2 helyszínen helyeztek ki kamerás megfigyelő rendszert. Mindkettő a 7-es főúton, az egyik Baracska, a másik Székesfehérvár térségében helyezkedik el. Az osztályvezető azt is vázolta, hogy társaságuk tervezi a rendszer bővítését, mert nagy a visszatartó ereje. Ez abból is látszik, hogy a kihelyezés óta a kamerák nem rögzítettek illegális hulladéklerakást ezeken a részeken.

A felvételek birtokában eredményes a feljelentés is
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A most telepített kamerákon kívül a megyében 2010 óta 10 vadkamerát is üzemeltetnek. Ezeket szemetelés szempontjából a legfertőzöttebb területekre helyezték ki a megye teljes területén. Üzembe helyezésük óta jelentősen csökkent ezek környékén a szemetelés, három esetben rögzítettek ezek a kamerák olyan felvételt, amely alapján feljelentést tettek ismeretlen elkövető ellen. Sajnos a közúthálózat egyik legszemetesebb területe a mi megyénkben fekszik, ugyanis a közútkezelő tavaszi hulladékgyűjtő akciója során itt szedték össze a legtöbbet.

A biztonságos közlekedés jegyében a közútkezelő arra is felhívja a figyelmet, hogy július második felétől elkezdődött az őzek párzási időszaka: ilyenkor az állatok aktívabbak, többet mozognak nappal is, és gyakran keresztezik a közutakat, ezért minden más útszakaszon vezessünk a szokásosnál óvatosabban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában