koncert

2021.07.31. 08:00

Piknikjellegű zenés találka a Millenniumi-tónál

Randevú a tónál elnevezéssel indult sorozat az elmúlt hónapban Rácalmáson, a Millenniumi Parkban.

Balla Tibor

Már az első alkalommal bebizonyosodott, remek ötlet volt, a koncerten a vártnál lényegesen nagyobb volt az érdeklődés. Mivel ma ismét a hónap utolsó szombati napja van, a 19 órás kapunyitás után este nyolckor ismét várják egy piknikjellegű nyári estére az érdeklődőket, és nem csak Rácalmásról.

A Balkan Fanatik duó, Yorgos és Lepe – több évtizedes zenei múlttal a hátuk mögött – döntöttek úgy, hogy műfaji és stílusbeli határokat átlépve egyesítik zenei elképzeléseiket. A produkció célja zenei kultúrák, stílusok megismertetése a hazai mellett a nyugati hallgatósággal is, ezért dalaik több nyelven is megszólalnak. A hiphop-electronica-worldmusic–duó a hangfelvételeken és a koncerteken általában népes előadóművész-sereggel egészül ki. Az idő közben a műfaj sztárjaivá avanzsált duó ezúttal hármas formációban érkezik Rác­almásra, Bagóczky Lívia énekesnővel kiegészülve, aki az egyik legsokoldalúbb énekesnő hazánkban.

A Balkan Fanatik lassan két évtizede a műfaj élén Fotó: BF

Kevesebben tudják, hogy különleges, száz közül is felismerhető hangszíne nemcsak a formáció népdalaiban cseng varázslatosan, hanem a jazz világában is. Számos európai, és távol-keleti ország színpadán bizonyított, de New York-ban is adott sikeres koncertet.

A Balkan Fanatik zenekar sikerrel szerepel hazai és külföldi klubokban és fesztiválokon egyaránt. Koncerteztek Bécsben, Erdélyben, Lengyelországban, Horvátországban, Szerbiában. Játszottak – a többi között – a legendás angol Jethro Tull, a world music világsztár, Transglobal Underground és az elektro-punk Prodigy előzenekaraként is. Szerepeltek több sikeres magyar játékfilmben, és számtalan rádió- és televíziófelvétel készült a zenekarral. Megjelent több lemezük is, például az On The Road című, amely a magyar népzene és a török-arab zenei világ kapcsolatát kutatja Bartók nyomán, populáris módon. A rendezvény ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában