gyors fejlődés

2021.07.01. 08:00

Nyolcezer négyzetméter út felújítása kezdődik ma

Kulcs község önkormányzata a közlekedésfejlesztési feladatainak támogatására elnyert pályázati forrás felhasználásával július 1-én megkezdi több utcát érintően az utak felújítását.

Török Tímea

20210608 Kulcsi hírek Kulcs Fotós: Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: LI

Az első ütemben a Göböljárás utca útburkolat-felújítása fog megtörténni a 3000/2 számú ingatlantól északra a meglévő aszfaltos útig több mint ötszáz méter hosszon és három méter szélességben. Majd a Faiskola utca útburkolata következik az Erősítő út és Göböljárás utca között 259 méter hosszon és szintén három méter szélességben. A továbbiakban az Erősítő út útburkolat-megújítása a Muskátli utca és Faiskola utca közötti részen lesz soron közel kétszázhetven méter hosszan, végül pedig az első ütem befejezéseként a Muskátli utca útburkolatának reformját végzik a Hajnal utcáig csaknem kétszáz méteren.

A lakosság számára nagyon fontos az utak minősége
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A második ütemben a Sőtér sétány első szakaszának útburkolat-felújítása a Deák Ferenc utca és hajóállomás között fog megvalósulni több mint ötszáz méteres távon. Majd a Sőtér sétány második szakaszának útburkolat-felújítása során az Aranyhegyi dűlő és a Deák Ferenc utca között több mint kétszáz méteren és több mint három méter szélességben építik át az úttestet.

A harmadik ütemben a Tamási Áron utca kijelölt szakaszán a meghatározott útépítési munkákat fogják elvégezni. Végül majd az Arany János utca útburkolat-felújítása a Rákóczi utcától északi irányba kezdődhet el több mint négy méter szélességben.

A felújítandó utak teljes hossza a tervezési szakaszon majd kétezer-négyszáz méter hosszúságú, szélessége három és hat méter közötti. Összesen 8288 négyzetméter útburkolat felújítását tervezi az önkormányzat ebben a projektben.

A munkavégzés 2021. július 1-én kezdődik, és legkésőbb 2021. szeptember 22-én befejeződik. A munkafolyamatokról, az esetleges lezárásokról, forgalomlassító tényezőkről a tájékoztatást folyamatosan aktualizálni fogják majd a község elérhetőségein. Azonban addig arra kérik az érintett lakókat, hogy figyeljék a felhívásokat, és hétköznapokon reggel 7 óra és délután 17 óra között hagyják el a gépjárművekkel az ingatlanokat a saját közlekedésük biztosítása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában