közélet

2021.07.18. 12:00

Elismerték a dunaújvárosi polgárőrök munkáját

Idén már 30 éves Polgárőrség. Ennek apropóján a Fejér megyei szervezetek is programokkal ünneplik az évfordulót. 2021.07.17-én, szombaton közgyűlést tartottak Székesfehérváron a Fejér Megyei Polgárőr Szövetségnél, ahol elismeréseket adtak át a polgárőröknek. Dunaújvárosi vonatkozásai is van az eseménynek.

Kállai Félix

Varga Éva, a Pannon Polgárőrség titkára fogadja a gratulációkat

Fotó: amatőr

A polgárőrök számos látható és kevésbé látható tevékenységet végeznek. Tudjuk, hogy rendezvényeket biztosítanak, segítenek a rendőrségnek, járőröznek, ezáltal a bűnmegelőzésben fontos szerepük van. A pandémia azonban új és egyben nem látványos munkát is adott számukra. Idős, beteg, nagycsaládos embereknek segítettek a bevásárlásban, a gyógyszerek kiváltásában, így könnyítve az életükön. De figyelték a kijárási tilalom betartását és ott voltak az oltópontokon is, segítve az orvosok munkáját.

Szent László emlékplakettet kapott Hegedüs László

Ezt elismerve dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház intézményvezetője levelet írt a Fejér Megyei Polgárőr Szövetségnek, hogy köszönetét fejezze ki a szövetség egyesületeinek a segítségükért. Levelében név szerint kiemelte Salpauerné Varga Évát, a Pannon Polgárőrség titkárát, de köszönetet mondott továbbá a Baracsi, Rácalmási, Táborállási, Városvédő, a Nagyvenyimi és a DUPENT Polgárőrség tagjainak.

A Fejér Megyei Polgárőr Szövetség közgyűlésén három dunaújvárosi polgárőr munkáját ismerték el. Salpauerné Varga Éva az Év Polgárőre kitüntető cím birtokosa lett, Varga Sándor, a Dunaújvárosi Táborállási Polgárőrség elnöke a Polgárőr Érdemkereszt Bronz fokozatát kapta, Hegedüs László, a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrség elnöke pedig Szent László Plakettel lett gazdagabb. A Táborállási Polgárőrség pedig a 30 éves Polgárőrség címet kapta meg, ők a kezdetektől folyamatosan végzik a tevékenységüket.

Varga Éva, a Pannon Polgárőrség titkára fogadja a gratulációkat
Fotó: amatőr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában