madármentés

2021.07.29. 08:00

Áramütést szenvedett egy szegény gólyafióka

Ha baj van, akkor a tűzoltókra, önkéntes tűzoltókra, polgárőrökre, mentősökre, a katasztrófavédőkre, állatvédőkre minden körülmények között számíthatunk.

Horváth László

Az állatmentés azonban nem csak az állatmentők privilégiuma, hiszen ebben nem egyszer jeleskednek a tűzoltók is. Így volt ez a napokban, amikor áram­ütést szenvedett gólyafiókát kellett sürgősen orvoshoz szállítani. Pethes Bálint mezőfalvi önkéntes tűzoltó adott hírt közösségi oldalán a legújabb madármentési történetről.

A sérült Kele az autó hátsó ülésén, betakargatva utazott Fotó: ÖTE

„Gondolhatnánk, hogy szépen lassan zöldül Mezőfalva Nagyközség Önkéntes Tűzoltó Egyesülete, pedig ha bele­gondolunk jobban, egyértelmű, hogy már a kezdetektől is nemcsak az emberélet és az épített környezet mentésében aktív, hanem a természetes környezetünket is számtalan alkalommal mentik, igaz nem ilyen hálás és látványos formában! De minden egyes illegális égetés (kiemelten a hulladék- és kábelégetés) során a környezetet érő nagyon súlyos károk gyors és hatásos elhárítására fordított energia épp ilyen fontos és sokkal nagyobb siker! Igaz ezek a sikerek sokkal kisebb hírértékkel bírnak és ugyan rengeteg természeti értéket ment az ÖTE ilyenkor is. De sajnos elenyésznek az eredmények a rengeteg szemét, és az azt égetők kitartó természetrombolása mellett.

Szombaton Dunaföldváron, egy gólya magasfeszültségű oszlopnak repülve szenvedett áram­ütést és nyaki sérülést!

A helyszínen tartózkodott Mezőfalva Önkéntes Tűzoltó Egyesületének bajtársa, valamint László Veinbach és családja, ezért viszonylag gyorsan megfelelő ellátásban részesült a sérült madár! László a mentési feladat oroszlánrészét vállalva, autójában szállította Budapestre a sebesült Kelét! Mezőfalva Önkéntes Tűzoltó Egyesület másik bajtársának közbenjárására, a Fővárosi Állat- és Növénykert klinikája megfelelő tájékoztatást kapva, azonnal tudta fogadni és kezelni a madarat!

Szentül hittük, hogy jó vége lesz, a gólya még másnap virgonc volt, később viszony elpusztult. Nagyon sajnáljuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában