állami fejlesztés

2021.06.17. 11:00

Új épületet kap a rendőrkapitányság

Az új rendőrkapitányság építésének igénye harminc-negyven éve esedékes. Sokáig nem történt semmi. – Mi, sárbogárdiak, azonban nem csüggedtünk, tudtuk: „Mert aki kér, mind kap, aki keres, talál, és a zörgetőnek megnyittatik” – idézte a városvezető Máté evangéliuma 7. fejezetének 8. versét.

duol.hu

Fotó: police.hu

A Sárbogárdi Rendőrkapitányság új épületének alapkőletételi ünnepségét szerdán kora délután tartották a Tury Miklós utca és az Árpád utca kereszteződésénél.

– Jól tudjuk, ahol emberek közösségben élnek, ott szükség van a szabályok betartásában segítő szervre, szakszavakkal: a rendészeti igazgatásra, a bűnüldözésre, a rendfenntartásra, a vagyonvédelemre – mondta el egyebek között Sükösd Tamás polgármester. – Sárbogárd, mint a XIX. században mezővárosi rangot kapott település életében ennek megfelelően – az itt élők megelégedésére – mindig jelen volt, és jelen is van a rendőrség. Éppen ezért erős kontrasztot jelent az elvégzett munka és az elhelyezés színvonala, az egykori főszolgabírói hivatal szép, de szigeteletlen épülete.

Fotó: police.hu

Az építkezéshez szükséges terület elhelyezkedésénél és térmértékénél fogva alkalmas a rendőrség, de még az új mentőállomás befogadására is. A Belügyminisztérium jóvoltából aztán megszületett a döntés, és az országos költségvetésbe bekerült az új rendőrkapitányság építése.

Fotó: police.hu

Amint megtudtuk: a csaknem 2,5 milliárd forint értékű állami fejlesztés során létrejövő új rendőrkapitányság épülete mintegy száz dolgozó részére nyújt majd korszerű, színvonalas munkakörnyezetet.

Fotó: police.hu

A több mint 1200 négyzetméter hasznos alapterületű létesítmény alacsony üzemeltetési költségeket biztosító környezettudatos, energiahatékony megoldásokat tartalmaz majd (például geotermikus víz- és hőszivattyú, napelemes kiserőmű). Az épület átadása 2022 novemberében várható.

Fotó: police.hu

A köszöntő szavakat követően az időkapszulát Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Juhász Roland állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár, Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője és Sükösd Tamás, Sárbogárd polgármestere helyezte el az alapkőnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában