pénzügyi nevelés

2021.06.12. 10:00

Pénziránytű Bázisiskola lett a DSZC Rudas

2021 tavaszától országszerte hat iskola várja a pénzügyi nevelésre nyitott intézmények diákcsoportjait és tanárait a Pénziránytű Bázis­iskolákban, amelyek egyike a Dunaújvárosi SZC Rudas Közgazdasági Technikum és Kollégium.

Szabó Szabolcs

A Rudasban szerdán délután avatták fel a Pénzügyi Tudás Otthona tantermet. A középiskola lapunknak küldött közleményéből kiderül: „Ebben a tanévben intézményünk megpályázta a Pénziránytű Bázis­iskola címet. A kiírás alapján a pályázók közül az országban csak hat intézmény részesült a megtiszteltetésben, s mi köztük voltunk! A Pénziránytű Alapítvány és a Mastercard támogatásának köszönhetően kialakítottuk a Pénzügyi Tudás Otthona tantermet, ahol a foglalkozásokat tartjuk a régió 7-8. osztályos tanulóinak, a középiskolás diákcsoportoknak és tanáraiknak.

Korszerű technikai eszközök segítik a diákokat a Rudasban
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Ebben a tanteremben kapott helyet a Pénziránytű olvasósarok, ahol kényelmes körülmények között fejleszthetik pénzügyi ismereteiket – válogatva a különböző szakirodalmi alkotások között – az érdeklődők. Három közgazdász kollégánk 12 tanórányi foglalkozást tart – a vírushelyzetre való tekintettel – egyelőre csak a 9-10. évfolyamos tanulóinknak, ehhez az alapítvány biztosítja a tananyagot. A ­korszerű technikai eszközökkel felszerelt teremben interaktív másfél órát töltenek a diákok a csapatszintű differenciált feladatok megoldásával. A találko­zások célja, hogy játékosan, egy szabadulószoba formájában ismerkedjenek meg a tanulók a tudatos pénzkezeléssel, tudjanak meg minél többet a korszerű pénzkezelési módokról és a pénzvilág működéséről.

A résztvevők a foglalkozás végén oklevelet és Pénziránytű segédanyagot kapnak. Az elkövetkező két tanévben folytatjuk a diákok képzését, a tudatos pénzhasználatra nevelést. A Pénziránytű Alapítvány 2008-ban jött létre, s az oktatási intézmények tanulóinak pénzügyitudatosság-fejlesztését tűzte ki célul. Az alapítvány által létrehozott Pénziránytű Iskolai Hálózathoz iskolánk egy sikeres pályázati anyaggal az elsők között csatlakozott 2011-ben. Így lassan 10 éves közös munka áll mögöttünk” – adta hírül az iskola közleménye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában