már dolgoznak a gépek

2021.06.22. 14:00

Bölcsődét kezdtek építeni a következő nemzedéknek

– Nagy öröm számunkra, hogy a mai napon egy új mezőfalvi gyermekgondozó intézmény alapkőletételének lehetünk tanúi – mondta Márok Csaba polgármester köszöntő beszédében.

Horváth László

Mezőfalva – A magyar kormánytól kapott 292,61 millió forintos támogatásnak köszönhetően két csoportszobában összesen huszon­nyolc bölcsődés korú gyermeket helyezhetünk el korszerű, egészséges környezetben. Óriási dolog, hogy Mezőfalván az iskola és az óvoda építését, bővítését követően – amelyek szintén állami támogatással valósultak meg – újabb gyermeknevelő intézménnyel gazdagodhat a falu. Nem utolsó szempont, hogy hat új munkahely is létesül.

Az urnát Simon Zsolt kivitelező ügyvezető, Márok Csaba, Mezőfalva polgármestere és Varga Gábor országgyűlési képviselő engedte le
Fotók: Horváth László

Ráadásul nem egy eldugott helyen, hanem a falu központjában, utcafrontra nyíló, csodálatos épület hirdeti, mennyire fontos a település számára a gyermekek, a családok jövője – hallhattuk az alapkőletételt megelőző percekben. Márok Csaba még azt is hozzátette, hogy az áremelkedés sújtotta helyzet ellenére sikeresen túljutottak a többfordulós közbeszerzésen, ahol végül helyi vállalkozó és helyi emberek építhetik majd fel a bölcsődét.

Az ünnepségen meghívottként részt vett Varga Gábor országgyűlési képviselő, aki kiemelte a beruházás nemzedékekre kiható értékeit, a jövő generációjáért tett eddigi erőfeszítéseket.

Már dolgoznak a gépek a mezőfalviak új bölcsődéjének építésén

– Természetesen a jövőről nem úgy kell beszélni, hogy a múltat közben elfelejtjük, ahogy egyes politikai pártok teszik manapság. Mi már letettük a névjegyünket, hogy Magyarország családbarát országgá váljon. Ehhez bizonyíték a mostani alapkőletétel is, amelynek során olyan intézmény épülhet meg, ami a helyben élő családok életét teszi könnyebbé. Fontos kiemelni, hogy a gyermekek bölcsődei elhelyezésével megnyílik a szülők előtt a munkába való visszatérés lehetősége. A másik nevelési szempontból fontos, mert minél előbb megkezdődik egy gyermeknél a szocializálódás, annál könnyebben megy majd a további társadalmi beilleszkedés. Varga Gábor külön megköszönte a projekt megvalósulását segítők munkáját.

Mutatja a terveket Márok Csaba Varga Gábornak

Az alapkőletétel után a kivitelező SIZSO-BAU Kft.-től Simon Zsolt ügyvezető elmondta, hogy minden igyekezetükkel a munkák határidős befejezéséért dolgoznak. Bíznak az üzleti és intézményi jó kapcsolataik támogatásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában