Dunaföldvár

2021.05.03. 10:00

Újítják és bővítik a parkokat, tereket

Nagyszabású felújítási beruházás indul Dunaföldváron, amely egy vadonatúj játszótér, KRESZ-park, valamint sétányok létrehozását jelenti.

munkatársuntól

2020.05.25. Pécs Új aszfaltréteget kapott nemrégiben a Drótszamár Kerékpáros Kresz-park, ahol az útburkolati jeleket is újrafestették és a rendőrlámpák is új, automata vezérlő rendszert kaptak. Fotó: Löffler Péter lp Dunántúli Napló

Forrás: illusztráció

Fotó: Löffler Péter / Dunántúli Napló

Dr. Süveges Árpádné, Dunaföldvár alpolgármestere tájékoztatása szerint folytatják a park felújítását a város területén. A Kossuth téren kivágják az elöregedett tujákat, a borostyánnal elborított fákat, amelyek helyére gömbkőrist telepítenek, valamint megújítjuk örökzöldekkel az egyéb növényzetet is – írja a teol.hu.

A tér másik oldalán szintén indul egy nagyszabású felújítási beruházás, amely egy vadonatúj játszótér, KRESZ-park, valamint sétányok létrehozását jelenti. Az örökzöldek és virágzó növények mellett telepítenek padokat, kerékpártárolókat is. A koronavírus-helyzet miatt kicsit lassabban indul az építkezés, de várják a beruházók felvonulását.

Dr. Süveges Árpádné azt is hozzátette, hogy várják azon utcák jelentkezését, amelynek lakói szintén szívesen részt vennének a városképegységesítési, parkosítási programban. Az érdeklődők a Dunaföldvári Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztályán jelezhetik ezen igényüket a 0675/541–558-es telefonszámon vagy a [email protected] e-mail-címen.

Borítóképünkön: KRESZ-park is létesül Dunaföldváron (illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában