érettségi 2021

2021.05.05. 07:00

Nem volt egyszerű dolguk a diákoknak

A lapunk által megkérdezett érettségizők megoldhatónak értékelték a keddi matekérettségi feladatsorát. A felkészülés azonban nem volt egyszerű.

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

A Széchenyi István Gimnáziumban is szakaszosan engedték be a diákokat, betartva a járványügyi előírásokat. A keddi, matek­érettségit követően a vizsgázó diákokkal beszélgettünk:

Érettségizők a matekvizsga előtt a Széchenyi Gimnázium bejárata előtt

– Összességében nem volt nehéz ez a feladatsor, aki átgondolta, annak szinte minden feladat megoldható volt. Ám mindvégig figyelni kellett a kérdésekre. Alapjáraton nekem megy a matek, és örülök is annak, hogy – számomra – könnyű feladatokat kaptunk. Sajnos a járványhelyzet átkeretezte az utóbbi két évet. Sokszor azt éreztem, hogy hiába vannak az online órák, mégsem vagyok igazán gimnazista. A 12.-es évünk szinte teljesen kimaradt, ez számomra olyan érzés, mintha soha nem lehettem volna végzős. ­Rossz volt ez az egész, de nyilván el kell fogadni. A történelemtől egy kicsit tartok, de bízom abban, hogy sikerül minden tárgyban jól teljesítenem – mondta el lapunknak a Széchenyi 12/b-s érettségizője, Tálos Mirjam.

– Az elején nehéznek tűnt, ám a végére kiderült, hogy mindenre tudok válaszolni, így megnyugodtam. Az eredeti tervem az volt, hogy matek emelt szintű vizsgára megyek, ám mivel szinte állandósult az online oktatás, így lemondtam az emelt szintről, és már nagyon vártam a matekérettségit, amely, úgy érzem, hogy jól sikerült. Most az első számú célpont a továbbtanulás, Pécsett szeretném folytatni a tanulmányaimat szociológia szakon – fogalmazott lapunknak Glück Enikő.

Már túl a matekon – Für Alex, Farkas Patrik, Baranyi Kata és Czuppon Zsóka viszonylag könnyedén vették a matekérettségit, ma már történelemből adnak számot tudásukról
Fotó: LI

A matematika-érettségi után egy kisebb csoportot is megkérdeztünk, ők miként értékelik a napokban is zajló vizsgaszezont.

– A felkészülés leginkább lelkiekben volt megterhelő. A közösség nagyon hiányzott. Jó volt bejönni, érettségizni. A pedagógusok az online oktatás keretében megpróbáltak mindent átadni. Otthon tanulni folyamatosan sokkal nehezebb volt. Számos olyan közösségi élményt nem tapasztalhattunk meg, ami más korosztályok/évfolyamok idejében alapvetésnek számított – mondták el lapunknak a diákok: Farkas Patrik Márk, Baranyai Kata, Czuppon Zsóka és Für Alex.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában