Rang a szakmában

2021.05.07. 07:00

Kézápoló és körömkozmetikus mesterek avatása

Hatodik alkalommal került sor mesterképzés és mestervizsga szervezésére a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamaránál tavaly.

Kőhalmi Kálmán

A vírushelyzet miatt most kerülhetett sor a mesterlevelek zárt körű átadására

Fotó: Zsedrovits Eniko

Dunaújváros

A 2020 augusztusában indult program keretében már a megújult képzési és kimeneti követelményeknek megfelelően összesen tizenkét kézápoló és körömkozmetikus mesterjelölt felkészítése valósult meg, nemcsak városunkból és környékéről, hanem néhány távolabbi megyéből is. A járványügyi helyzetben a vizsgát két részletben lehetett lebonyolítani, így december 9-ével zárult le a program, amelynek keretében minden mesterjelölt sikeres vizsgát tett.

A mesteravató ünnepség megtartására az érvényben lévő szabályok miatt mindeddig nem kerülhetett sor, azonban figyelembe véve a koronavírus elleni védelmi intézkedések kormány általi fokozatos feloldását, május 5-én a kamara székházában szűk körben biztosíthatóvá vált az új mesterek avatása.

Az ünnepi eseményen Králik Gyula elnök köszöntőjében kiemelte, hogy a mester végzettség minden szakmában komoly rangot jelent, és egyben garanciát is a minőségi munkavégzésre, a folyamatos fejlődés és megújulás képességére. Ebben a nehéz időszakban különösen komoly kihívást jelentett a program követelményeinek a teljesítése, amelyre méltán büszkék lehetnek a jelöltek.

A közös eskütételt követően mind a tizenkét jelölt átvehette a kézápoló és körömkozmetikus mester oklevelét.

A vírushelyzet miatt most kerülhetett sor a mesterlevelek zárt körű átadására

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában