Fabó Éva Sportuszoda

2021.05.04. 13:00

Az uszodába tizennyolc év alatt is csak védettségivel

Gallai Péter

2020.05.11. Újre edzenek a Dunaferr Sport Egyesület úszói Fabó Éva Sportuszoda Dunaújváros Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Dunaújváros

A szombaton életbe lépett kormányrendelet értelmében a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek, illetve a felügyeletük alatt lévő 18 év alattiaknak számos, novemberben bezárt szabadidős létesítmény újra látogathatóvá vált.

Csak a versenyszerűen sportolók jelentenek kivételt

Ennek alapján többen szerettek volna gyerekkel bejutni a hétvégén a Fabó Éva Sportuszodába, azonban ezt nem engedélyezték a szabályokra való hivatkozással. Emiatt a közösségi médiában bosszús bejegyzések láttak napvilágot, ami után a DVG Zrt. hivatalos oldalán közleményt tett ki, miszerint a kormányrendelet értelmében a nem versenysportoló 18 év alattiak is csak védettségi igazolvánnyal mehetnek be. S ez valóban így van. A Magyar Közlönyben ez áll: „Az edző- és fitneszterem, az uszoda és a jégpálya esetén a sportról szóló törvény szerint versenyszerűen sportoló tizennyolcadik életévét be nem töltött személy és az őt felkészítő sportszakember számára edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából, valamint a koronavírus ellen védett személy számára látogathatóak.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában