04-es vk.

2021.05.28. 08:00

A Mi Hazánk Mozgalom jelöltje: Badó Péter

A regionális igazgató szerint teljesen a balliberális pártok oldalára sorolható már a Jobbik

Molnár Emese

Badó Péter és Árgyelán János a sajtótájékoztatón

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Körülbelül három évvel ezelőtt fogalmazták meg a Mi Hazánk Mozgalom megalapításának gondolatát, amikor már látszódott az a folyamat, hogy a politika szereplői két tömbbe rendeződnek, a Fidesz és a balliberális táborra – mondta a párt regionális igazgatója, Árgyelán János a csütörtöki sajtótájékoztatóján, majd azzal folytatta, hogy ők hiteles, nemzeti, konzervatív erőként egy harmadik irányt kívánnak nyújtani a választópolgároknak, azoknak, akik egyik oldalhoz sem tartoznak. Az elmúlt időszak alatt rengeteg politikai akciójuk, utcai megmozdulásuk volt eredeti céljaiknak megfelelően, kinyilvánították véleményüket például az LMBTQ rendezvényein, és ellenezték a parlamentben az egyetemek fenntartói átszervezését is. – A munka mellett építjük-szervezzük a alapszervezeteinket, készülünk a választásra, és ebben több mint tízezer aktivista segít nekünk. Közel 90 választókerületben az elnökség már jóváhagyta a jelöltjeinket. Fejér megye 04-es választókerületében a 2022-es választáson Badó Pétert fogjuk indítani, aki már a kezdetek óta a pártunk tagja. Ő az, aki méltó módon képviselheti a Dunaújvárosban és a környéken élők érdekeit – vázolta a regionális igazgató.

A vegyészmérnöki végzettségű jelölt ismertette főbb céljait. Hosszú távon fenntartható és biztonságos feltételt teremtve kell egy új, átfogó gazdasági fejlesztés, amely csökkenti például a társadalom sebezhetőségét, és erősíti az egészségügyet, az oktatást, valamint teret ad a civileknek is. Ezeket szeretné a térség szolgálatába állítani.

A tájékoztató végén Ár­gyelán Jánossal arról beszélgettünk, hogyan látja a mai Jobbikot, azt a pártot, amelyből kiválva alakult meg aztán a Mi Hazánk Mozgalom. Mint mondta, az ellenzéki összefogásban olyan ellentétes irányban gondolkodó pártokról van szó, hogy nem látja, hogyan is tudnának együtt dönteni. Addig működhet az összefogás, amíg Orbán Viktor ellen vannak, de utána kaotikus állapot alakul ki az ellentétes gondolkodás miatt, amely nem az ország javát szolgálja. Hozzátette, a balliberális pártok oldalára sorolható a mai Jobbik, feláldozták önmagukat, ideológiai alapjukat a hatalom reményében.

Badó Péter és Árgyelán János a sajtótájékoztatón
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában