Kulcs

2021.03.08. 08:00

Nőnapon nyílik meg a virtuális tárlat

A településről készült fotókból és képzőművészeti alkotásokból nyílik különleges tárlat március 8-án.

Török Tímea

2021.03.05. Jobb Gyula, Kulcs polgármestere köszönti a hölgyeket nőnap alkalmából Dunaújváros Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Az elmúlt évben két alkotópályázatot is hirdettek kulcsiak számára. Fotókat és képzőművészeti alkotásokat vártak a felhívásokra, amelyekre rengeteg szebbnél szebb kompozíció érkezett. A kreatív alkotások egy szubjektíven összeválogatott részét már megtekinthette a nagyközönség az önkormányzati ajándéknak szánt naptár illusztrációjaként.

„Köszönöm, hogy vannak nekünk, hölgyeim!”
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Jobb Gyula polgármester a következőket mondta el a ma megnyílt tárlat kapcsán:

– A beérkezett pályamunkákból a szervezők most egy virtuális kiállítást készítettek, amelyet megnyitok, és nagy szeretettel és tisztelettel ajánlok az önök figyelmébe. Nagyszerű szórakozás és kikapcsolódás végigjárni a művészek megközelítésében a településünket.

Természetesen nem véletlen az sem, hogy ezt az online megnyitót éppen március 8-ra időzítettük. Köszönjük a rengeteg alkotást: tizenöt pályázó közel száz fotóját és képzőművészeti művét tekinthetik meg a kulcsi közösségi médiában és weboldalakon. A legtöbb fotó és festmény a természet szépségét dolgozza fel. Minden évszakból találtak megörökíteni valót. Magam is újra rácsodálkoztam egy-egy különleges pillanatban megörökített kulcsi valóságra. Sok olyan ábrázolást, hangulatot is láttam így, amelyet magam még soha nem tapasztaltam. Az én szívemnek a Dunát és a gyerekeket ábrázoló képek a legkedvesebbek. Nem hiszem, hogy bárkit meglepne, ha én beszélnék Kulcs szépségeiről, azonban most mindenki meggyőződhet és gyönyörködhet a kreatív kulcsi remekműveken keresztül településünk csodáiban.

Nagyszerű dolog a természetjárás, és remélem, hogy sokan járnak nyitott szemmel és optikával ebben az évben is. Mert természetesen idén is tervezzük hasonló pályázatok meghirdetését.

Köszönjük a rengeteg beérkezett pályaművet és megörökített szépséget. Ha már a szépség, akkor engedjék meg kedves kulcsi hölgyek, hogy a legszebbet ajándékozzam önöknek, és fogadják sok szeretettel és kiemelt tisztelettel a nőnap alkalmából a kulcsi virtuális tárlat gyönyörű anyagát. Ezzel is szeretnék köszönetet mondani: köszönöm, hogy vannak nekünk hölgyeim.

Bár az ideit sajnos beárnyékolja a fenyegető koronavírus és a védekezés érdekében tett intézkedések, de mindezek ellenére is boldog nőnapot kívánok, minden nőnek – mondta el Jobb Gyula, Kulcs település polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában