ügyészség

2021.02.04. 09:00

Öt éven át rendszeresen bántalmazta élettársát

A Sárbogárdi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette és további bűncselekmény miatt vádiratot nyújtott be azzal a férfival szemben, aki 2015 és 2020 között egy Fejér megyei településen ittasan és nyugtatószer hatása alatt, gyermekei jelenlétében többször bántalmazta élettársát – tájékoztatta lapunkat a Fejér Megyei Főügyészség.

Szabó Szabolcs

Fotó: pixabay

A vádirat szerint a férfi 2015-től napi rendszerességgel szeszes italt fogyasztott és nyugtatókat szedett, nála alkohol- és gyógyszerfüggőség alakult ki. Általában ittas állapotban tért haza, ahol veszekedést kezdeményezett az élettársával, több esetben a haját tépte, meglökte, bántalmazta a két gyermeke jelenlétében. Élettársától pénzt követelt alkoholista életmódja finanszírozására, aki ezen kérésnek nem tett eleget, így mindennaposak voltak a viták és veszekedések.

A férfi élettársa rendszeresen a rendőrség segítségét kérte a vádlott agresszív magatartása miatt. A rendőrség többször ideiglenes megelőző távoltartást rendelt el a terhelttel szemben. A gyermekek a vádlott erőszakos magatartását követően az óvodában, iskolában agresszíven viselkedtek, nyugtalanok, nehezen kezelhetők voltak. A férfi 2020 áprilisát követően elköltözött a családjától és a településről.

Az ügyészség a felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta

A gyámhivatal a nyomozó hatóság jelzése alapján a gyermekek védelembe vételét elrendelte.

A vádlott évekig tartó rendszeres alkohol- és gyógyszerfüggősége nyomán a családjával szemben tanúsított agresszív magatartása, a rendőrségnek a gyermekek lakóhelyén történő rendszeres megjelenése és intézkedései alkalmasak voltak arra, hogy a kiskorúak testi, lelki, értelmi, érzelmi fejlődését súlyosan veszélyeztesse.

Az ügyészség vádiratában a büntetett előéletű terhelttel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában