Dunaföldváron

2021.02.07. 08:00

Március elsejétől kérelmezhető Dunaföldváron az időskorúak támogatása

Horváth Zsolt, Dunaföldvár polgármestere a település honlapján az alábbiakról tájékoztatta az érintetteket:

duol.hu

Fotó: Sziklai Balázs

Ezévben március elsejétől egészen április harmincadikáig kérelmezhető Dunaföldváron az időskorúak támogatása. Az egyszeri támogatásra a kérelem benyújtásakor 65. életévét betöltött, igazoltan nyugdíj vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülő dunaföldvári bejelentett lakóhelyű és életvitelszerűen Dunaföldváron élő, idősotthoni ellátásban nem részesülő személyek jogosultak.

A jogosultsági jövedelemhatár 128.250 forint fejenként, a támogatás összege személyenként 8000 forint évente. Vagyonvizsgálatot nem végeznek.

A kérelemhez csatolandó dokumentumok:

  • a kérelmező személyi igazolványa (vagy érvényes útlevél, vezetői engedély), lakcímkártyája és TAJ kártyája,
  • a kérelmező nyugdíjának, vagy nyugdíjszerű jövedelmének igazolása a kérelem benyújtását megelőző hónapról
  • a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságától kapott éves összesítő,
  • a kérelem benyújtását megelőző havi nyugdíjszelvény, vagy bankszámlakivonat, vagy banki igazolás a megelőző hónapban folyósított nyugdíj összegéről.
  • A támogatás formanyomtatványon kérelmezhető, mely a szükséges mellékletekkel együtt a Polgármesteri Hivatal Hatósági- és Szociális Irodáján (I. emelet 9., 10. számú iroda) nyújtható be kérelmezési időszakban, ügyfélfogadási időben (telefonszám: 75/541-550/166, 75/541-550/167).

    A kérelem nyomtatvány és mellékletei letölthetők Dunaföldvár Város honlapjáról, valamint 2021. március 01-től ügyfélfogadási időben elvihetők a Szociális Irodáról.

    A fennálló vírushelyzetre tekintettel javasolják, hogy az időskorú kérelmező egészségének megóvása érdekében – amennyiben megoldható – meghatalmazott útján nyújtsák be a kérelmet az időskorú személyes megjelenése helyett. Ebben az esetben kérik a képviseletre való jogosultságot igazoló okiratot a meghatalmazottól, gondnoktól (gondnokrendelő határozat, két tanú által aláírt alakszerű meghatalmazás).

    A kérelmek feldolgozása az ügyfélfogadási időn kívül történik, ezért az ügyfélfogadási időt vegyék figyelembe.

    Ügyfélfogadási idő:

    Hétfő: 8-12-ig.

    Szerda: 8-12-ig, 12,30-16-ig.

    Péntek: 8-12-ig.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában