Dunaújváros

2021.02.11. 07:00

Három tagintézményben probléma volt a fűtéssel

Mint az minden városlakó előtt ismert, a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató Kft. teljes, városi szintű leállást igénylő főberendezés-hibaelhárítást végzett az elmúlt hét végén.

Molnár Emese

A karbantartási munkát, a berendezések mostani cseréjét a társaság közleménye szerint az indokolta, hogy az önkormányzat és intézményeinek tartozása, valamint a lakossági fogyasztói kintlévőségek miatt eddig nem volt meg rá a szükséges forrás, és az időjárás is kedvezőtlen volt. Pintér Tamás polgármester keddi sajtótájékoztatóján is azt állította, hogy nincs az önkormányzatnak sem 60 napon túli, sem azon belüli tartozása a társaság felé, és a jegyző hatósági eljárást indít a DVCSH ellen, valamint új távhőrendeletet fogadnak el ezen a héten. A DVCSH szerdai tájékoztatójában közölte, hogy február 8-án éjjel a szolgáltatás maradéktalanul helyreállt. Írták, hogy helyi jellegű problémák előfordulhatnak, amit a társaság műszaki ügyfélszolgálatán lehet bejelenteni.

Ha egy picit fázunk, akkor sokat lehet tenni a hideg ellen egy kis játékos mozgással vagy éppen tornagyakorlattal
Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Három tagóvodában műszaki probléma adódott. Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője elmondta, szerdán reggel egyeztetett az ügyben a DVCSH vezetésével. Az egyik gond a Duna-parti tagóvodában volt. Itt már megtalálták a problémát a szakemberek, bizonyos szelepeket kellett cserélni, és neki is álltak a hiba kijavításának. Mivel előző nap még a csoportszobákban 17 fokot mértek, ezért az óvónők arra kérték a szülőket, hogy aki teheti, ne vigye szerdán a gyermeket óvodába. A többi gyermeket a reggeliztetés után átvitték volna a Római városrészi tagóvoda tornaszobájába. Fel is készültek erre, az ottani óvónők be is rendezték a vendégeknek a termet, ám erre végül nem volt szükség, ugyanis beszereztek egy hősugárzót, ezzel sikerült 22 fokosra megemelni a hőmérsékletet, így a csökkentett létszámú, tizennyolc fős csoporttal egy szobát nyitottak ki a Duna-parti tagóvodában.

A másik gond a Száz­szor­szép tag­óvodában volt, ugyanis 15-16 fokos volt a hőmérséklet az épületben. Szerencsére itt hűtő-fűtő klímaberendezések vannak, így ezzel átvészelték azt az időt, amíg a szakemberek a szükséges tartálytöltést elvégezték.

Szerdára gondot jelzett az Eszterlánc tagóvoda is, itt 19 fokot mértek az intézményben aznap. Az óvodavezető ezt jelezte is a DVCSH-nak, amelynek munkatársai kimentek a helyszínre, hogy mielőbb orvosolják a hibát.

A Duna-parti tagóvoda arra kérte a szülőket, hogy ha tehetik, szerdán ne vigyék be gyermekeiket, mivel akkorra még nem sikerült megjavítani egy távhőszolgáltatási hibát. Csökkentett létszámmal, tizennyolc kisgyermekkel egy csoportszobát nyitottak aznap, és beszereztek egy hősugárzót is, így sikerült 22 fokosra felmelegíteni a helyiséget. A Százszorszép tagóvodában 15–16 fok volt az alaphőmérséklet, de szerencsére van hűtő-fűtő klímaberendezés.
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik